Mer Balder text! Jag behöver mer än 1500 ord!

Idag kom dagen då min insändare till Nynäshamnsposten kom in! Gratis att läsa för övrigt, Hurra! Länk nedan!
Insändare: ”Avskaffade luncher på Balder kan göra äldre personer isolerade”

Jag känner väl lite att man besparar på fel områden om man nu ska bespara. Det är synd att dom gamla ska få saker bortdragna för att man vill spara pengar eller vad nu politikerna säger att det beror på. Vi får inte glömma bort att dom äldre är en stor del i Svensk historia, dom var med och byggde upp Sverige! Det får vi inte glömma! Man måste också tänka på att för dom äldre är det ett stort nöje att komma ifrån sina rum och gå ner i matsalen för att träffa andra och fika och prata.

Vi ser ju en ökning av äldre som får depression i Sverige. Nu när man väljer att ta bort deras måltid på Balder så finns en chans att vi får ett antal som kommer bli isolerade, vilket är en hemsk tanke att ens tänka på.

Man kan väl rynka på näsan och säga ”vad då då?, det är ju bara man flyttar maten till andra äldreboenden”. Kanske det, men många äldre har svårt att gå eller har så ont i kroppen att man inte kan komma så långt ifrån sin bostad.

I 2018 gick Restaurang Balder i konkurs där var man snabb och löste situationen genom att erbjuda dom mat på samma ställe fast från ett annat äldreboende i kommunen, vilket var en bra lösning. Dom äldre behövde inte byta lokal, utan maten kom till dom!

Jag har träffat några som åt i Balders restaurang och man blir verkligen ledsen att höra deras frustration nu när man inte längre har mat i matsalen utan dom måste bege sig till annat äldreboende.

Detta är en skrämmande utveckling. Det är lite trist, minst sagt!
Anledningen till att jag fortsätter prata om detta är för att när man skickar in en insändare ska det vara 1500 ord och jag kände mig inte riktigt klar!

”Vi får inte glömma bort att dom äldre är en stor del i Svensk historia, dom var med och byggde upp Sverige!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *