Tills nästa val om plats till kommunfullmäktige: Jag ställer upp!

Jag känner nu på senare år att jag vill synas med och kämpa mer för välfärden och det gör man inte så lätt på sidan av.
Därför kommer jag i nästa val ställa upp som kandidat för Socialdemokraterna Nynäshamn. Jag har övertygat mig själv och nu är det att övertyga partiet.
Jag gör ju faktiskt saker för partiet bakom kulisserna.

Jag har självklart mycket kvar att lära mig och varje dag är en politisk krigszon i kommunen och jag känner väl att jag vill ut och kriga mot välfärden på det typiska sättet genom kommunfullmäktige. haha.

Mina huvudfrågor är sjukvård, jämlikhet och NPF-frågor men också skolpolitik i överlag. Men det jag är mest intresserad av att prata med våra politiker just nu är ”säkerhet” det är näst intill ingen som vill prata om, vi har haft tex undgomar som slagit sönder bilrutor i kommunen.

Det ända parti som gjorde något synligt var Sorundanet som arrangerade ett öppet möte där man bjöd in människor från kommunen som berättade om säkerhet kring kommunen och sedan diskuterad problemen tillsammans med medborgarna. Riktigt bra jobbat Sorundanet.

När en kommun växer så måste man våga prata säkerhet. Nytt folk som flyttar in ska känna sig välkomna och trygga i kommunen. Men även dom äldre som bott länge i kommunen skall kännas sig trygg.

Man ska kunna ta tåget från stationerna på kvällarna utan att känna en risk att man ska bli rånad av ett ungdomsgäng.

Nynäshamn är ändå en otroligt fin kommun och jag vill även se en positiv utveckling i Nynäshamn om 5 – 10 år framöver

Vilken typ av politiker vill du vara?

Jag är inte en politiker som kommer stå där och lova medborgarna saker som jag inte stå för eller hålla.

För mig går ärlighet före fler medlemmar till ett parti, så är det för mig och många är väl inte riktigt till freds med det i partiet. Men för mig så är ärlighet det viktigaste och jag kommer förmodligen gå in i svåra och tunga frågor och kämpa för en bra beslut. Men i politiken värld så är allt egentligen 50/50 då du kan vinna men du kan också förlora i frågor.
Utan det jag tänker ha som ståndpunkt är att jag ska kämpa tills ett beslut är taget.

Vad tycker ni? Är det en dum idé?

5 comments on “Tills nästa val om plats till kommunfullmäktige: Jag ställer upp!”

  1. Förstår att du vill det här, och jag är helt övertygad om att det behövs i kommunen du bor i. Känner du att du kan ge det här den tid du vill samtidigt som du inte kompromissar dig själv så kör på! 🙂
    Du är förtroendeingivande och lugn, sånt behövs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *