Konstig fika stund! Dulexi

Jag bestämde mig för att gå ner på caféet nedanför mitt jobb och ta en kaffe. Allt gick bra till en herre kommer och lägger en lapp på bordet.

Roligt budskap.

Nu börjar vi se att folk som har en butik köper in handsprit och masker (som förövrigt INTE hjälper ett dugg) för otroligt höga priser! På MyWay så ska dom ha 200:- för handsprit och Aba livs 175:-.

Man skulle kunna donera maskerna till vården och handspriten… detta kommer aldrig hända då man vill gå plus och inte minus.

Men om det inte räckte så har ett café här nere i Nynäshamn valt att övriga gäster ska betala hundra kronor! Hundra kronor för att låna toaletten är sanslöst. Varför gör man på sådant sätt? Helt osmakligt.

100:- för att låna en toalett. Vart är vi på väg?

Nu är det varje krona som räknas… vinstdrivande är det nya begreppet! Riktigt tråkigt att se denna utveckling. 🙁

Ha det så bra!


4 comments on “Konstig fika stund! Dulexi”

 1. Detta är en följd av rädsla skulle jag säga, samt att inte få folk springande på toaletterna. Varje krona räknas, varje krona har ett värde . Men man får även se det ur caféet synvinkel. Ska de springa och sanera efter varje kund som varit där så krävs det en del. Att begränsa det , genom att ta 100 kr för icke cafe gäster är nog ganska bra då det kommer blir dyrt för dig om du bara ska springa in och kissa. Då hoppar du nog över det, vänta tills du kommer hem. Eller köper du en kaffe och det blir en win win situation. Dessa små företag måste med leva.. Sen kan man tycka vad man vill om det.

  1. Hej Christer.
   Jag kunde hålla med dig om det var för hyggienskäl men dom städar aldrig toan utan dom torkar golvet med vatten och lite vanish. Man struntar fullständigt i resten av städningen.

   Jo sen kan jag förstå i denna kris, men 100:- är mycket, speciellt för en pensionär som kanske har problem med blåsan och måste verkligen låna toaletten.

   Du har rätt att dom små företagen måste leva, men kanske 25:- hade vart billigare.
   Kul att du kom in och kommenterade, tack 🙂

   1. Kan hålla med dig, att 100 kr är något dyrt , är det som du säger att de skiter i resten så är det ju surt.
    Varsågod, händer att jag surfa in på din blogg då och då

    1. Ja lite så är det. :/. Tack vare din kommentar har jag nu hittat din blogg. Ska lägga dig i följar listan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *