Visa känslor som en man

Tyvärr så följer många killar machokulturen och där ska man inte gråta eller visa känslor. Det är så dumt, killar bör gråta ibland och visa känslor.

Jag är inte rädd för att visa mina känslor! Jag gråter även ibland när livet är tung och eländigt. Att jag visar känslor gör mig inte till en ”mindre” man, utan det ger mig en positiv känsla och jag blir starkare som person.

Enligt mig så är machokulturen en stor problem faktor i dagens män. Under Kevlet har några exempel som jag tänkte vi skulle gå igenom tillsammans.

  • Killar är alltid kåta när det gäller och ska bara ha sex med tjejer.
    – Nej killar är inte konstant kåta och ligger enbart tjejer. Ibland så kan det vara så att en man inte vill ha sex och det är okej.
  • Killar ska inte gråta, prata om känslor eller söka hjälp.
    – Fel, jag uppmanar killar att gråta, prata känslor och om det behövs söka hjälp. Kan vi inte prata känslor så kan det leda till hemska saker som dålig kvinnosyn eller våld i nära relationer. Genom att gråta så lugnar vi kroppen och rensar oss som detox.
  • Killar ska vara självsäkra och kaxiga.
    – Nej killar ska inte vara självsäkra och kaxiga. Det är en myt som cirkulerat allt för länge. Jag har aldrig vart självsäker men när jag var ung så var jag väldigt ful i munnen och lite kaxig. Det ledde mig till saker jag aldrig borde gjort. Nu när man är vuxen förstår man att man behöver vara självsäker och kaxig för att uppnå något, utan att vara snäll kan ta en väldigt långt.

Poängen är simpelt… följ inte den typiska machokulturen. Den är skadlig i längden och gynnar sällan någon man. Tänk efter, va smart.

Tills nästa gång ~


2 comments on “Visa känslor som en man”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *