Kan killar sminka sig?

God morgon världen! Läste ett inlägg som min blogg kollega Robin skrev ang ”Kan killar sminka sig?”. För mig är det självklart att killar kan sminka sig… skulle gå så långt och säga att alla produkter är unisex egentligen.

Trivs man med smink så ska inget få stoppa en! Det mesta är egentligen unisex, allt som tex män kan göra kan kvinnor göra eller vise versa. Vill unga pojkar leka med dockor så är det helt okey eller vill unga tjejer leka med bilar eller monstertrucks eller vad som så är det också ok! Varför ska vi sätta etikett på allt? Känns så dumt.

Vad tycker ni om det hela med könsroller? Tycker ni att tex tjejer kan leka med monstertrucks och killar kan leka med dockor? Rubriken får bli Robins rubrik.

Nåväl ville mest få skriva det. Ha det så bra?

4 comments on “Kan killar sminka sig?”

  1. Med tanken på att jag har gått genusvetenskap så stör jag mig inte på det, vad som är manligt och kvinnligt är det samhället som styr. Det var inte så länge sen det var helt otänkbart att killar hade håll i öronen, och skulle man sen ha ett i varje öra så var man automatiskt bög. Idag är det lite mer genomtänkt på den fronten. Dock har vi lång väg att gå för att det ska bli helt okej .

    1. Ja, samhället går framåt och det är bra. Man klassas automatiskt bög om man inte gillar typiska killsaker.
      Du har många utbildningar i spetsen, mycket bra 👏

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *