5 tips för nya bloggare

Att starta en blogg kan vara en riktig rolig sak, ja om du väljer rätt plattfom såklart!
Så jag tänkte jag skulle ge er 5 tips för nybörjare av bloggandes värld. Jag är verkligen ingen expert men har lärt mig en hel del under åren jag bloggat. Jag har enbart kunskap om Nouw och egen WordPress sida så det är dom jag kommer gå igenom pros and cons. 

Mycket är likadant som många bloggare redan tipsar om redan! Men jag vill lägga fokus på att en blogg behöver inte alltid vara vinst drivande och man kan välja vad man vill skriva om själv.

1. Att välja rätt blogg portal/eget webhotell

Detta är det svåraste av allt.. ska man köra på en blogg portal som tex Nouw, devote, blogg.se eller vill du kanske ha ett eget webhotell med ett eget domännamn?

Här får du helt enkelt pröva dig fram det finns olika pros and cons med blogg plattformar och webhotell. Innan jag gick över till egen webhotell så bloggade jag som amatörbloggare på Nouw. Innan jag brydde mig ordentligt om min blogg.

Alternativ finns som devote och blogg.se

Nouw

+ Enkel att välja teman och designa i viss mån
+ Många bloggar på Nouw vilket gör att marknadsföringsdelen inte behöver ha så stor fokus.
+ Lätt att följa dina favorit bloggare från hemsidan

– Strular i jämna mellanrum
– För att ta bort annonser kostar det i form av premium.
– Du kan inte designa ditt eget tema utan måste gå efter mallar

Egen WordPress sida med Webbhotell

+ Du får en stor frihet att ändra allt som du vill ha det design och vill tillägg du önskar
+ Finns en riktigt bra support grupp på Facebook
+  Appen fungerar bra 

 

– Kan vara jobbigt om man stöter problem, såsom snabba upp hemsida eller koda något
– Man måste uppdatera allt själv teman, tillägg och WordPress uppdateringar
– Lättare för hacker att ta sig in på ens sida om man inte använder sig av nyaste versionen och 2 stegs verfication

2. Börja sakta

Du ska inte tro att pengar kommer på löpande band. Att tjäna pengar på sin blogg tar lång lång tid om man inte har kunskap kring att tjäna pengar såklart. Nätverka hitta bloggar du gillar och publicera din blogg på olika facebook grupper så folk kan följa dig. Det är en av mina tips som också kommer framåt i inlägget.

3. Håll bloggen aktiv

Det är viktigt att du håller igång bloggen! Då menar jag inte ett – två inlägg varje dag utan att du bloggar när du känner att det är dags. Du kan välja att blogga tex två gånger i veckan, om så skulle vara! Du bestämmer men att hålla bloggen aktiv är alltid bra då många läsare stannar till en rullande blogg!

4. Nätverka

Här kommer det stora arbetet igen… att nätverka! Hitta människor att följa och som eventuellt kan följa dig tillbaka.
Här finns en rad olika facebook grupper. En av dom populära är Svenska bloggare. Google/facebook is your friends!

En grej som är viktigt att komma ihåg är att aldrig ljuga i bloggen!! Super viktigt att du är ärlig mot dina läsare

5. Gör dig själv unik!

Kopiera inte din favoritbloggare! Kör ditt eget race. Vad gillar du? Är du en katt intresserad person så skriv en kattblogg. Ja du är unik på något sätt och det gäller att hitta denna unika personligheten innan man börjar blogga. Annars kan man ha som jag en vanlig vardagsblogg blandat med andra ämnen på sidan och så vidare.

Detta är i alla fall tips jag följer och det verkar ha givit resultat. Det är tack vare er läsare som jag kan fortsätta göra denna blogg. Så ni är som mina hjältar kan man säga.

Hoppas ni fått något bra tips från min lista och om inte så rekommendera gärna era tips! Tills nästa gång 🙂


2 comments on “5 tips för nya bloggare”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *