Mina digitala verktyg för daglig bloggande

Att vara en bloggare kräver en handull tid och ork, men inte minst verktyg för att skapa bra inlägg. Så därför ska ni få veta ”mina digitala verktyg för daglig bloggande”. Jag använder mig av tre -fyra olika appar. Jag använder mig av Apple produkter och vissa av apparna är endast till för mac och iOS tyvärr.

 1. Notion (iOS/Android|Windows/Mac)
  Notion är en stor bok som du fyller med information, vet ej hur jag ska förklara notion mer än att det är som en ”bullet journal

  Här samlar jag in alla idéer jag har för bloggen som inte är vardagligt. Jag kallar en sida som jag har i appen för ”Inläggsbanken
 2. notion.so
 3. Reeder (iOS)
  Jag följer en drös bloggare och behöver ett verktyg som fungerar bra och som ger mig notifikationer när dom laddar upp nya inlägg och det gör Reeder bäst. Reeder kostar en liten slant men är helt klart värt det för en bra RSS läsare.
 4. Ulysses (Mac/iOS)
  Här sker min magi! Det är i Ulysses jag skriver mina inlägg och Ulysses har en smart funktion så jag kan ladda upp inläggen smidigt utan att lämna appen
 5. Things 3 (Mac/iOS)
  Ska man skriva inlägg som lockar så måste man skriva ner det på papper eller i mitt fall i Things 3. Jag vill strukturera när ett inlägg ska skrivas. Things 3 låter dig sätta en deadline på saker tex ”Skriva ett inlägg om ”Varför väljer jag iPhone över Android?” och den får deadline imorgon tex. Då vet jag att imorgon skall jag skriva det inlägget.

Vad använder ni för program? Eller använder ni er bara utav eran bloggplatform? (Tex Nouw, wordpress m.m)

2 Comments Mina digitala verktyg för daglig bloggande

 1. Christer Holm

  En sann bloggare gör sina egna bilder, man skapar sitt signum. Saknar en sak här och det är ett program som du använder för att fixa till bilder. Jag använder Krita och inkscape.

  Reply
  1. Fox

   Jag är inte så bra på skapande så kör bilder som får användas.
   Men det programmet jag kör är Affinity Photo för mac.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *