Pride – människors lika värde oavsett vem du älskar

Tavla på Pride flaggan

Nu är det Pride månad och eftersom vi inte kan delta fysiskt på event så deltar man nu online istället. Det är absolut inte samma sak men man får göra det bästa av situationen helt enkelt.

Det är ingen hemlighet att jag är öppet bisexuell. Jag gömde ofta min sexualitet för andra. Jag minns hur många killar i skolan sa saker som tex ”Bögar är äckliga och tycker man om killar så är man konstig.” Jag var rädd för att bli skolans offer mer än vad jag redan var.

Men sen växte jag upp och sa något i stil med ”Fuck it” jag får älska vem fan jag vill. Jag är en vuxen man och gör mina egna val även om vissa människor ser ner på mig på grund av mitt val.

Pride – människors lika värde oavsett vem du älskar

För mig är Pride mycket mer än bara firande. Pride för mig är en påminnelse om vilken orättvishet det finns bland HBTQ personer i världen. Vi ser länder där homosexuella dödas eller fängslas för att dom älskar någon av samma kön. Helt sjukt hur vissa länder bannlyser homosexuella från olika städer runt om Europa.

Jag kom ut från garderoben utan problem. Men jag vet att detta inte är fallet för alla dessvärre men mitt tips är, gnaga inte på det allt för länge. Prata med en lärare, vän eller någon du kan lita på om hur du mår och hur du känner. Det kan hjälpa en hel del. Man behöver inte heller komma ut från garderoben till sina föräldrar om man inte vill.

För att runda av… älska vem du vill och låt dig inte tystas av hat och hot. Du är du och det ska du vara stolt över, låt inte någon ändra på det!

Ni får ha det så jätte jätte bra! <3


2 comments on “Pride – människors lika värde oavsett vem du älskar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *