WORDPRESS – en grym blogg plattform


Många bloggare idag kör bloggplattformar som Nouw, blogg.se eller devote. Men söker man en plattform där man får designa och bygga själv då är wordpress.org det bästa alternativet. Men vem riktar sig wordpress.org mot?

WordPress.org är enligt min mening riktat mestadels till äldre bloggare som kanske känner att deras plattform är slö eller har buggar. Men WordPress.org kan också vara för dom som vill designa sin egna blogg tema eller vill ha mer frihet över sin blogg.

Ska man ha wordpress.org så måste man ha en egen hosting och domän namn! Idag finns det billiga så kallade webhotell där man kan köpa utrymme och domän på en och samma plats.

Domän namn är alltså din webbplats namn
som min är tex www.nicklasfox.se

Inleed är där jag har mitt webhotell och domän namn. Inleed är billigt och har otroligt grym support om det skulle vara några problem. Vill även tillägga att man kan ringa supporten fram tills 21:00 på vardagar, vilket är najs.

Men vad innebär det att driva sin egna WordPress sajt i korthet.

 1. Man sköter det mesta själv
  Du sköter allt ifrån temat, kommentarer, annonshantering och SEO. Men många av dom tekniska problemen kan inleed hjälpa till med. Vill också tillägga att det finns färdiga teman som man kan ladda ner eller köpa.
 2. Inläggen ska helst vara SEO vänliga.
  300 ord, maffiga rubriker och länkar hit och dit. SEO är väldigt svårt att förklara för dom som bloggar på en plattform! Men vill man bedriva en egen sajt och synas i Google sök resultat så måste man börja med SEO träning.
 3. Sidan & tillägg måste uppdateras!
  Detta är sjukt viktigt då din sida kan vara ett byte för hackare. Genom att uppdatera sitt tema, tillägg och WordPress i sig gör du det svårare för hackare att ta sig in på sin bloggs adminpanel.
 4. Du ska serva hemsidan så att den är snabb.
  Du ska se till att din hemsida är snabb så folk inte behöver vänta på att din blogg sida skall laddas. Detta gör man igenom olika plugins och beroende på vilket tema man använder. Länkar en guide till er som är intresserade

Mycket av detta kan verka läskigt men det är en utmaning som kan leda till något bra. Våga prova och har ni problem var inte rädd för att kontakta mig.

Det var allt jag hade för idag, var rädda om er! <3

4 Comments WORDPRESS – en grym blogg plattform

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *