Hallucinationer och intervju med AUC

Hejsan bloggen. Haha fäst vid den meningen. Idag ska vi prata vardagligt och om hallucinationer och röster. Du kan läsa mer om mina inlägg ang psykisk ohälsa här.

Idag ska jag på intervju på Arbets- och utvecklingscentrum i Nynäshamn. Det är en form av marknadsförings intervju, jag gör PR för dom genom att berätta hur min arbetsträningsplats har hjälpt mig komma ett steg närmare på arbetsmarknaden.

Alltså jag brukar inte vilja göra sådana saker men kände mig lite ge mild och tänkte why not? Jag tänkte även vi skulle prata om hallucinationer.

Hallucinationer och röster

Jag vet ej om jag berättat det men har slut på Aripiprazol STADA. Som gör att jag inte hallucinerar eller hör saker som inte är där.

Alltså det har tagit hårt på mig och på nätterna är dom som värst då dom skrämmer mig och håller mig vaken. Jag kan inte direkt förklara vad jag ser heller. Skulle jag försöka förklara så kan man säga typ skuggor av folk jag har förlorat eller levande.

Ungefär så här kan det se ut
Ungefär så här ser det ut.

Man blir ganska trött av att se skuggor hela dagen, så jag har ofta vart sur eller grinig pga av det. Jag har inte förklarat det för mina vänner än utan man kan väl hoppas dom läser min blogg. Haha.

Dom är alltid igång förutom när jag lyckas somna vilket jag gör sällan utan medicinen. Men jag antar att det är priset man får betala när man lever med psykisk ohälsa.

Det känns som att man inte pratar tillräckligt om psykisk ohälsa och speciellt inte män, många av oss lever genom machokulturen och visa känslor där nej icke sa nicke. Är du man var inte rädd att prata känslor det är helt okey att göra det.

På tal om machokulturen så vill jag tipsa om podden Machokulturen av Atilla Yoldas. Fruktansvärt bra, det finns två episoder ute just nu som jag tycker ni borde lyssna på.

Där sätter jag unit för idag. Ha det så jätte bra! <3

2 comments on “Hallucinationer och intervju med AUC”

  1. Hade själv röst och synhallucinationer i drygt 11 år. Och det där med rädsla för det som sker som ingen annan begriper är hemsk. Angelicka ville ha ihjäl mig till varje pris så det var tufft men jag överlevde först med medicin och sen kunde jag sluta med den och varit fri från henne i kanske fem år?

    Så bra att du lyfter fram att killar/män också ska våga prata om det som är svårt. Tror att män lyckas ofta med självmord pga de inte söker hjälp och ska vara macho. Grymt tragiskt!

    Hoppas att du får en fin dag ☺️

    1. Verkligen det är inte roligt när man hålls vaken av dom. Vad skönt att du blivit av med Angelica och att allt är på sin plats. Ja det är ett problem idag att män följer machokulturen, tyvärr 🙁

      Detsamma till dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *