4 Comments
 • Kenth Hagström
  februari 14, 2021

  Eftersom jag är hobbyfotograf själv så undviker jag i allra möjligaste mån att använda andras bilder. Är någorlunda insatt i hur upphovsrätten fungerar och jag skulle gladeligen skicka en faktura till någon om de använder en av mina bilder utan lov, det tar tid och kostar pengar att ta en bra bild. Man planerar ofta sin fotosession i förväg, man letar material och platser osv. För att inte tala om att utrustningen är dyr. Att någon sen bara kan sno en bild utan att ens fråga, ja då blir man lite sur. Nu är jag ju inte ett företag, men om någon frågar mig om lov att använda en av mina bilder så säger jag oftast ja. Om någon däremot snor en bild utan att fråga, då blir jag lite vrång och då kommer det att komma en faktura även från mig.

 • Fox
  februari 14, 2021

  Det förstår jag idag. Ni fotografer lägger mycket tid och energi för bra bilder.
  Ska kolla in dina fina bilder, ska inte använda men gillar fotografi. Tack för du delar med dig! <3

 • Robin Jonsson
  februari 14, 2021

  Det är bra och starkt att du tar upp detta. En bra ögonhöjare för oss alla. Jag har inte fått någon faktura och efter detta blir man mer försiktig.

 • Fox
  februari 14, 2021

  Absolut, gäller att vara försiktig. Skall fråga två gånger numera! 🙂

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *