Kommunalpolitik – en rolig fritidshobby för alla intresserade.


Vad är kommunalpolitik? Kommunalpolitik är som det låter, politik i en kommun.

När jag började min politiska karriär så började jag med Sverigedemokraternas parti. Jag vill tillägga att jag var ung och hade inte riktigt hum om partiets partiprogram utan det var minskad invandring som gällde då. Efter ett tag så blev jag obekväm med partiet och bestämde mig för att byta parti till Socialdemokraterna. Även där hade jag inte så stort hum om vad partiet ville i början.

Hur jag kom med i socialdemokraterna är en hygge historia. Socialdemokraterna Nynäshamn anordnade en protest emot nerläggningen av buss 861, där jag deltog. Det var en herre där som verkligen visade att han menade allvar och det var Patrik, som jag pratade mycket med och fick lite information om partiet och vad dom ville. Jag var såld på den iden. Detta var i 2016 och har vart sosse sen dess.

Sedan blev jag tillfrågad om jag ville sitta som ersättare för kultur – fritidsnämnden för socialdemokraterna detta var i 2018. Jag tackade ja och påbörjade min lilla start karriär genom att gå på möten och läsa motioner. Jag skall erkänna en sak och det är att jag inte var redo för rollen som ersättare då jag saknade kunskap. Men det gick bra och jag fick en jättefin kopp med Nynäshamn motiv på när jag slutade. I 2018 satt jag och en till som valledare för socialdemokraterna Nynäshamn vilket var riktigt kul även om vi inte vann denna gång. Tills nästa val 😉

Politik målet


Idag är det lite annorlunda då jag strävar efter en plats i kommunfullmäktige via SSU Nynäshamn. Jag vill vara på fronten av politiken och kommunfullmäktige är fronten. Där tas dom viktiga besluten om kommunens framtid och jag vill inte stå och titta på längre utan jag vill påverka.

Politik är ett stort och brett ämne med frågor här och där. Dom frågorna jag vill engagera mig i är Psykiatrin och HBTQ frågor. Jag anser att man behöver bredda kunskapen om psykisk ohälsa och NPF-diagnoser m.f. Då behövs det mer pengar.

Tycker ni politik är roligt? Alltså vad är era favorit frågor?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *