Hem » vardagligt » Nej skojade allt faller inte på plats längre – daglig verksamhet?

Nej skojade allt faller inte på plats längre – daglig verksamhet?


Hejsan det var inte igår! Dom vill ha mig i daglig verksamhet! *panik*

Vart har jag vart? Jo jag har haft massvis med möten som tex SIP mötet i onsdags och en uppföljningsmöte på Idun igår. Alltså SIP mötet var det som var mest aktuellt då man ”ger upp om mig” och vill sätta mig på daglig verksamhet. Men jag känner mig osäker och känner kanske för att bli förtidspensionär och inte göra något alls. Jag har ju ”rehabilitering” genom att gå till Idun och vill tjäna mer än 10 kr i timmen.

Kanske jag som inte ser det hela korrekt men jag är rädd för vad framtiden bjuder på! Jag vill ju jobba inom IT avdelningen och arbeta upp mig och eventuellt få en anställning men det blir ju svårt om jag går på daglig verksamhet. Jag skall inte bygga lego eller klippa gräsmattor, glöm det! Utan jag skall vara på något som heter uteverksamhet som innebär att jag kan vara på en arbetsplats under daglig verksamhet. Jag söker svar som jag inte hittar svar på.

Jag är inte egentligen negativ till att pröva men jag känner att jag inte har svaren jag behöver för att kunna vara villig att pröva. Vill veta vad som händer om jag vill återgå till att söka arbete och försöka mot alla oddsen eller studera. Informationen kring det finns inte skrivit nånstans utan man måste gissa sig fram och det stör mig så enormt. kommer inte släppa mina drömmar även om jag börjar på daglig verksamhet.

Slutord

Jag vet ej.. klagar rätt mycket men jag är bara förvirrad och svarslös. Önskar att det fanns en pdf med all information. Känns som bubblan snart spricker och jag vet inte vad jag skall göra längre.

Jag vet inte… ni får ha det så bra tills dess! <3

<— förra inlägget

1 kommentar

  1. mars 26, 2021 / 11:18

    Sök till MISA, om du är berättigad till LSS. Jag vet inte vad du för diagnoser. Själv har jag en praktikplats på ett bokförlag, som är via en ideell förening. Jag har varit här i ca 1,5 år. MISA är måna om att man kommer ut i praktik, som leder till arbete – om man vill det. Lycka till! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Looking for Something?