Hem » Psykisk Ohälsa » Rösthallucinationer – Håller jag på att bli knäpp?

Rösthallucinationer – Håller jag på att bli knäpp?


Ahoy kamrater! Idag vill jag prata om mina rösthallucinationer och dess påverkan på min vardag. Men innan vi börjar så vill jag påpeka att jag har det bra under omständigheterna.

Nu den senaste veckan så har mina röster vart enormt högljudda. Dom uppmanar mig till saker jag egentligen inte vill såsom självskadebeteende eller suicidala saker. Men vad gör man åt det? Well man hoppas dom inte blir allt för farliga annars får man ringa mobila teamet. Mobila teamet är fantastiska som man kan ringa till om man mår dåligt.

Hur påverkas min dag av rösthallucinationer?

Alltså mina vänner eller familj märker absolut inget konstigt. Jag är bra på att dölja mina röster i högsta grad och ”spela normal”. Rösterna påverkar mig då dom gör mig extremt trött då man konstant hör en röst i huvudet. Jag kan vila två – tre gånger per dag för att jag skall kunna orka med dagen. När jag vilar så är rösterna dämpade vilket är otroligt skönt.

Men det är inte bara trötthet som är den stora förändringen utan jag kan bli lättretlig när rösterna är mer. Jag kan bli som en ballong som är för nära en nål. Men jag brukar kunna styra min vardag rätt bra ändå.

Kan du förklara hur det känns? Nja inte direkt men brukar säga att det är en röst som är nedlåtande och bara gnäller på allt du gör. Man skulle kunna jämföra det med någon som skriker in i en mikrofon.

https://unsplash.com/@jasonrosewell

Rösterna är aldrig tysta utan dom är dämpande. Men med medicineringen och hjälp från WeMind så fungerar mitt liv rätt okey ändå. Det spelar ingen roll vad jag gör men kommer alltid höra er!

Slutord:

Att leva med röster är svårt då man aldrig vet hur man ska hantera dom. Men jag har som tur en plan på hur jag ska gå tillväga om det blir alldeles för mycket i huvudet. Hör du röster? Då är det viktigt att du söker hjälp om du inte redan gjort det.

Medicinering har kommit en lång väg. För mig dämpas mina röster av tex Abilify. Finns andra medicinering också.

Där sätter jag punkt för idag. Ha det bra <3

5 Kommentarer

 1. april 12, 2021 / 09:48

  Tack för detta inlägg! Informativt

 2. Magdalena
  april 12, 2021 / 09:55

  Tack för intitten i ditt huvud.
  Har du skrivit mer om detta? Hur länge du hört dem etc?

  Kram

  • Fox
   Författare
   april 12, 2021 / 16:36

   Nej inte mycket om just ämnet i sig. Jag funderar på skriva mer om det i framtiden.

 3. april 12, 2021 / 14:55

  Vad modigt att prata om detta! Vad gör man? Vet experter ens vad man gör. Kan det vara så att det går att byta det rösterna säger mot annat. Är det möjligt att byta tankar med vilja?

  • Fox
   Författare
   april 12, 2021 / 17:20

   Röster är svårt då det är som du säger att experterna helt enkelt inte vet.
   Har knep för rösterna men dom tystnar aldrig helt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Looking for Something?