Hem » vardagligt » Tafsardag en hemsk challenge som sprider sig på TikTok

Tafsardag en hemsk challenge som sprider sig på TikTok

Ahoy. ”Tafsardag” är en så kallad challenge på Tiktok där syftet är att tafsa och filma händelsen. Alltså detta är så himla läskigt att läsa om i nyheterna. Där ofta unga pojkar tafsar på tjejer och sedan filma händelsen, detta är så sjukt beteende så det bara smäller om det. Som föräldrar så bör man se väldigt allvarligt på olika challenges och dess konsekvenser. Vill verkligen inte vara den som säger åt människor att göra saker men tänk på att ”tafsardag” är brottsligt. Vill bara förmedla det.

Alltså just TikTok kan vara en väldigt hemskt plats då det är där så kallade challenges startar oftast. TikTok är ändå en app som verkligen har många ungdomar på sin plattform. TikTok har haft många farliga challenges såsom ”Passout Challenge” där det går ut på att strypa sig själv tills man slocknar. ”Blue Whale challenge” var också populärt ett tag på internet där man fick 50 olika uppgifter som kunde vara allt från självskadande till självmord. En grej som är bra att TikTok börjar sakta men säkert ta ner videos där det uppmanas till olika challenges.

Jag har faktiskt ett tips på hur man gör om man ser en konstig video på tiktok.

  1. Tryck på pilen under kommentarerna
  2. Tryck på rapportera
  3. Ange orsak och poof du är klar.

Machokulturen är skadlig och kan ha brottsliga konsekvenser. Därför är det viktigt att när vi ser något på tex TikTok så måste vi agera för att videon inte skall sprida sig och blir brottsliga konsekvenser. Viktigt att anmäla!

Jag kommer länka några länkar med information kring nyhetsrapporteringen.

https://sverigesradio.se/artikel/rektorn-om-tafsar-dagen-maste-agera-kraftfullt-mot-det-har

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/we2oxo/ny-utmaning–pojkar-uppmanas-tafsa-pa-flickor-och-filma

https://omni.se/polisen-varnar-for-utmaning-om-tafsardag-pa-tiktok/a/rg2BO0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Looking for Something?