Hem » I huvudet på Fox » FoxCon – Sveriges Foxigaste konvent? Sanningen bakom kulisserna

FoxCon – Sveriges Foxigaste konvent? Sanningen bakom kulisserna

FoxCon – Sveriges Foxigaste konvent? Sanningen bakom kulisserna
Bilden är gjord av en person som kallade sig Misse.

Hejsan 👋 Idag vill jag prata om mitt förra detta evenemang FoxCon.

Foxcon var ett bra konvent för dom allra flesta. Men vad som skedde bakom kulisserna var inte så himla bra. Det besökarna inte fick se var sexet, narkotika, Facebook- Skandalen och sjukhusvistelsen för mig.

Konventet fick en dålig start då vi hade samma datum som Uppcon som var Sveriges största konvent, vilket skapade en problematisk start för oss.

Sex, narkotika och Facebook- skandalen

Alltså jag hade inte riktigt räknat med all den stress när konventet öppnade sina dörrar, så jag stupade ganska fort och på alla evenemang där jag styrde föreningen Foxen. Jag var inte redo för att vara huvudarrangör eller arrangör för den delen, men ändå så envisades jag och försökte vilket resulterade i en tripp till sjukhuset under mina två evenemang.

Mycket av den informationen jag har fått i efterhand var att några hade sex på toaletten och några rökte cannabis i närheten av området. Sex och narkotika förekommer ganska ofta på evenemang tyvärr. Men att man brukar narkotika på ett evenemang som anordnas för unga är absolut inte okey.

Men dom två skandalerna var inget i jämförelse med Facebook- skandalen vi hade! Eller det var en arrangör som skrivit lite politiskt lurvigt och skapade en ilska hos många av våra besökare. Personen i fråga uttryckte sig lurvigt och hade då inte en bra kvinnosyn. Otroligt tråkig synsätt men dåvarande huvudarrangören var snabbt ute och kommenterade händelsen så det löste sig. Personen blev avsatt från styrelsen. FoxCon har och kommer alltid ha noll tolerans mot racistiska, homofobi och hat i allmänhet!

Visst är sex och narkotika på evenemang inte okej men facebook skandalen var den som väckte mest frustration och ilska bland besökarna.

Fanns säkerligen en hel del mer av historier men dessa var dom tre jag ville highlight:a.

Framtiden?

Så vad är framtiden för Foxcon? Well min vision är att försöka anordna minst ett evenemang mer. Många tycker jag är en idiot och borde bara lägga ner, men när man har ett projekt som man gillar så gör man allt för att få det färdigt. Jag är hellre en idiot än att ge upp ett ofärdigt projekt. Mycket av vad som hänt under konventets gång så har jag fått större kunskap om situationer och hur dom skall hanteras bättre än förut.

Nu inväntar vi bara att covid-19 skall försvinna. Jag har idag kontroll på stressen och har i dagsläget verktyg i mobilen för att underlätta arbetet i föreningslivet.

Jag vill rikta tack till alla er arrangörer/styrelsemedlemmar som tog på er koftan och lyckades få FoxCon att fortsätta så bra när jag var inlagd. Ni ROCKAR, som vanligt! <3

Utvald bild: https://unsplash.com/@iangvalerio

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Looking for Something?