2023! En man med glädje och rädsla för framtiden

2023! En man med glädje och rädsla för framtiden


Kändes en aning tomt igår när jag kom hem till min lägenhet, vilket var aning deprimerande! Finaste Jasmine har åkt hem efter två veckor ihop och vi har hunnit med både jul och nyår, det har varit minst sagt ett fint minne till hjärnan. Men det känns ändå på ett sätt som om att man ibland behöver andas ut och komma tillbaka i sina rutiner oavsett om det är smärtsamt eller tråkigt, det menar jag inte negativt utan menar mest att rutiner blir en del av vårt liv och slutar vi med rutinerna så slutar våra liv och vi blir bekväm med något som inte riktigt är oss. Det är därför vi svenskar älskar ordet ”semester” en, två eller tre veckor där man bara får koppla av och inte behöva tänka på arbetet eller annat som stör sig själv. Ha ha.

Jag har älskat att vara med familjen och älsklingen runt dessa högtider men jag känner att jag halkat efter med arbete som rör bloggen, föreningsliv och jag hinner inte riktigt med det som jag vill åstadkomma när jag har besök man blir som en slapp potatis och nu när man är ensam hemma och då är det svårare att komma igång med allt eftersom man är trött, men en dag i taget och man får göra så mycket man hinner helt enkelt. Men tack både mamma och finaste Jasmine för en trevlig jul och ett gott nytt nyår!

Även fast ni kanske inte ser det så är jag livrädd för det nya året och det är inget specifikt jag är rädd för mer än man vet aldrig vad som händer i ett nytt år och det skrämmer mig enormt. Sen finns det vissa grejer som man är beredd på så som att fylla år och måendet går upp och ner i olika perioder, hur gör man för att stå emot den smärtan? Jo nu när jag tänker efter finns det en grej som gör så ont och det är att jag inte har möjligheten till att upptäcka nya ställen eller resa på semester då jag har ”Tåg och buss fobi” och får panikångest när jag reser med lokaltrafiken, så jag har och kommer alltid vara fast i min lilla by och kan ”SÄLLAN” träffa familjen och vara med på tunga saker som begravningar och dylikt. Det är en av mina största smärta jag bär på och det gör på riktigt ont i hjärtat att veta att man är så svag så man inte klarar av att resa. Men jag vet att det är något jag kan träna på och jag måste bara komma tillskott ”hur” jag ska planera en sådan träning då det inte bara är en faktor inblandad utan flera.

Jag har som jag tidigare nämt i nyårs inlägget att jag inte har några nyårslöften då jag inte vill ha extra stress och press i 2023 utan jag tar saker som det kommer istället. Jag har påbörjat arbetet med att rensa gamla minnen och städa ur min inkorg på mejlen, sådana tråkiga saker men ändå något som behövs göra i mellan åt. Ha ha.

Idag blir det bara att koppla av och kanske om jag hinner ta ett varmt bad med badskum såklart! Ha en fantastisk dag och var rädda om er därute!


Nicklas Fox

Nicklas är en 30-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.