ADHD dilemma

ADHD dilemma


Många som läser detta vet att jag har adhd och att jag medicineras med concerta. Jag har idagsläget concerta 54 mg vilket har vart en livräddare för mig och det är det fortfarande men dock börjar jag märka att jag behöver öka dosen, men får inte det för läkaren p.g.a risk för "psykoser" och p.g.a. av det är maxdosen.

Jag är mycket lugnare och kan sitta stilla under tex möten och det har jag inte kunnat innan concertan utan jag rörde på benen och allt som kunde röra sig. Koncentrationen är något som har varit svårt sedan tidigare och jag har aldrig kunnat hålla fokus på när folk pratade med mig men nu är det som magi då jag lyssnar och svarar. Kompisar och bekanta uppfattar mig som väldigt lugn och rar i tonen och jag är så himla glad att man ändå valde att sätta in medicin även om det var en stor och tung kamp för att nå det.

Allt i allt så är jag mycket nöjd med medicineringen kring adhd men som sagt inte nöjd helt och hållet då jag fortfarande har starka adhd symtom som fortfarande syns. Men det är något jag får ta med läkaren när jag träffar honom nån gång framöver.

Mitt inlägg kan missupfattas och jag vill påpeka att jag är nöjd med det hela. Inget ont att säga om sjukvården jag fått!


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.