Att Anpassa sig som Ny Svensk Medborgare

Att Anpassa sig som Ny Svensk Medborgare

Vardag

Nyligen blev jag svensk medborgare, en process som innebär en del arbete. För att skaffa ett nationellt ID-kort planerar jag ett besök imorgon till polisstationen. Allt är redan ordnat: resan dit och tiden hos polisen är bokade, och jag är förberedd och packad. Beroende på hur hungrig jag känner mig imorgon, tänker jag även unna mig något gott att äta.

Dessutom omorganiserade jag idag mina SJ-biljetter eftersom de ursprungliga avgångarna till Linköping blev inställda på grund av brist på fordon. Det är frustrerande, men sånt händer. Lyckligtvis var ombokningen kostnadsfri, vilket är något att vara tacksam för.

Mörka Moln på Himmelen

På sistone har jag upplevt "mörka moln" i mitt välmående. Det handlar inte om ångest, utan mer om en obehaglig känsla som tyder på att något är på gång, och det känns inte rätt. Kanske är jag bara trött och min kropp signalerar att det är dags att varva ner och inte stressa.

Utöver dessa känslomässiga moln mår jag ganska bra. Inget har gjort mig särskilt ledsen; det är bara en obestämbar känsla. Jag hoppas att det bara är trötthet och inget allvarligare. Jag tar en dag i taget och kämpar vidare.

God Sömn Tack Vare Memoryfoam, dock!

På sömnfronten går det bra - jag har investerat i en memoryfoam-madrass och sover underbart. Kanske borde jag spendera mer tid i sängen istället för att arbeta så mycket, haha.

Tänk om man kunde få betalt för att bara slappa i sängen, särskilt med en sådan madrass!

💭 Reflektioner & Tankar

Politiskt lutar jag åt Liberalerna, men jag förstår inte varför man prioriterar ned tågtrafiken till förmån för bilar och vägar. Tåg är ett mer miljövänligt alternativ, men fokus tycks ligga på vägar och bilar som inte är lika miljövänliga, med undantag för elbilar. Detta är en besvärande politisk fråga som stör mig.

🦊 Tips från Foxen

Under dessa förvirrande tider har jag återvänt till min beundran för Post Malone och hans musik. Två av mina favoriter är "Circles" och "Go Flex". Jag rekommenderar att läsa texterna till dessa låtar för en djupare upplevelse. Det ger en bättre förståelse för låtarnas budskap.

Circles


Go Flex

Post Malone kanske inte tilltalar alla, men jag uppskattar verkligen hans musik. Posty har en unik stil som lyckas väcka en känsla av glädje inom mig.

Slutord

Att vara stark är en av de svåraste uppgifterna en person kan ta sig an. Jag har valt denna väg trots att jag vet att det är okej att ibland släppa denna roll. För mig handlar det inte om mitt eget välmående utan om att de runt mig mår bra. Det är en fråga om prioriteringar och kan vara komplext. Jag fortsätter på denna väg, trots de mörka molnen.

Min uppmaning är att det är okej att släppa den starka fasaden och tillåta sig att känna sig nere.

Med det sagt önskar jag er en fortsatt trevlig måndag. <3


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.