Att finna balansen mellan egen tid och sociala relationer

Att finna balansen mellan egen tid och sociala relationer


Har jag förlorat min förmåga att vara social? Om så är fallet, beror det på min psykiska ohälsa som påverkar mig eller har jag skapat en bild av att jag trivs bättre utan vänner? Vad det är som spökar är en fråga jag får ta med mig ett tag och fundera rejält på! Jag uppskattar att ha tid för mig själv på daglig basis eftersom jag undviker det dramatiska i vännernas liv. Dessutom ger det mig mer tid att reflektera över min egen självbild och skapa mitt liv utan att behöva hantera många hinder som jag inte ens vet hur jag ska hantera. Det finns både positiva och negativa aspekter av att ha egen tid, men jag tar varje dag som den kommer och har möjligheten att vara social när jag känner för det.

Trots att jag inte har många vänner i min närhet har jag ändå ett liv och en flickvän som gör mig lycklig. Ibland saknar jag att umgås med gamla vänner, som till exempel Patrik. Tyvärr har en "före detta kompis" pratat skit om Patrik, och jag tror inte på vad den personen säger dock. Tyvärr har det ändå skapat en negativ effekt som har lett till att jag har tagit avstånd från att skriva/ringa Patrik, även om jag vet att den "före detta kompisen" snackar skit om alla som inte lever upp till hans villkor. Om du ser det här meddelandet, "före detta kompisen", bör du känna tacksamhet för allt jag gjorde för dig när du var som mest nere och inte hade någon annan att vända dig till. Sluta skylla dina problem på andra människor - det är inte en normal eller acceptabelt beteende. Det är dags att växa upp och ta ansvar för dina handlingar!

I alla fall har jag tagit kontakt med Patrik och vi planerar att ha ta en öl tillsammans nästa helg. Det är både spännande och lite nervöst eftersom det var ett tag sedan vi sågs eller pratades vid. Men jag ser fram emot att få uppdatera varandra om vad som hänt sedan sist och få tillbaka en vän som jag saknat. Jag ser fram emot påsken då min älskade flickvän kommer på besök. Det glädjer mig oerhört mycket eftersom vi kommer att kunna ta igen allt film -tittandet och spel Stardew Valley som vi missat och bara fokusera på varandra utan att låta bloggen, föreningslivet eller andra distraktioner ta upp min tid.

Innan jag avslutar dagens inlägg vill jag säga något till mina före detta vänner och vänner: "Jag ser er!" även om vi inte pratar lika mycket längre. Jag uppskattar att ni respekterar mina val och mina osociala dagar, och min plan är att så småningom ta kontakt med er igen och uppdatera mig om vad som händer i era liv. Ni betyder fortfarande mycket för mig, men "före detta kompisen", du är inget mer än en fästing som suger energi och skapar negativitet. Ni andra är verkligen fantastiska, och ni sprider enorm glädje i mitt liv - även om vi bara är delaktiga i varandras liv via sociala medier. Tack för att ni finns och för att ni fortsätter att sprida positiv energi till mig, oavsett var vi befinner oss. ❤️

Med det sagt, vill jag tacka er för att ni tog er tid att läsa mitt inlägg. Jag hoppas att ni har en fortsatt trevlig kväll och att ni tar hand om er själva och era nära och kära. Vi hörs igen nästa vecka!


Nicklas Fox

Nicklas är en 30-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.