Att forma framtidens föreningsliv och motverka social isolering genom tv-spel

Att forma framtidens föreningsliv och motverka social isolering genom tv-spel

Övrigt

Igår höll vi årsmöte för Attention Nynäshamn och jag hade äran att återigen utses till vice ordförande. Det är fantastiskt roligt att få fortsätta vara en del av "Attention Nynäshamn" och vara med och forma dess framtid. För närvarande är mina ansvarsområden att hantera kommunikationen mellan föreningen och dess medlemmar samt att ansvara för uppdateringarna av vår hemsida, vilket är en perfekt kombination.

Att fokusera på framtiden kan vara en utmaning för många, men personligen upplever jag att jag har en viktig roll och röst inom föreningen. Att delta i beslut som påverkar föreningens framtid är en unik och betydelsefull känsla som jag värdesätter högt. Tidigare erfarenheter från andra föreningar har gjort mig medveten om vikten av att inkludera varje medlem och deras röst för att skapa en meningsfull och engagerande föreningsmiljö. Tyvärr har jag upplevt att bristande inkludering i tidigare föreningar gjorde att mitt engagemang kändes mer som en tråkig mattelektion än en meningsfull person som inte var en del av föreningen på riktigt. Jag vill rikta ett stort tack till en specifik person som har spelat en avgörande roll för mig genom att visa mig vägen och ge mig verktyg och kunskap som har hjälpt mig att driva föreningar på ett sätt som gynnar alla. Utan deras stöd hade jag inte varit där jag är idag och jag är evigt tacksam för deras bidrag till mitt engagemang i föreningslivet, jag är evigt tacksam för all hjälp och kunskap jag fått av dig ❤️

Jag vill gärna dela med mig av en spännande utveckling i mitt engagemang i föreningslivet. Efter att ha återupptagit min tidigare döda förening, har jag nu tagit initiativet att skapa en helt ny organisation. Tack vare lärdomarna jag fick från personen jag nämnde tidigare, känner jag mig inspirerad att bygga en förening från grunden och att fokusera på nya vägar som kan gynna både mig själv och medlemmarna. Genom att tänka framåt istället för att se tillbaka på mitt tidigare styrande, hoppas jag att jag kan skapa en meningsfull och hållbar föreningsmiljö som gagnar alla involverade. Vill ni följa min andra förening som arbetar för att bryta social isolering genom tv-spel? Då kan ni besöka vår Facebook-sida för att få uppdateringar om vårt arbete framöver. Tidigare arrangerade min förening Foxen FoxCon, ett konvent med fokus på östasiatisk kultur. Men nu fokuserar vi mer på att ordna kontinuerliga små träffar för att motverka social isolering, där man kan träffa nya vänner och delta i olika aktiviteter.

Jag skulle önska att jag kunde prata om något annat än föreningslivet idag, men min motivation är som en borttappad fjärrkontroll – försvunnen! Tyvärr har jag inte mycket annat att säga, så jag hoppas ni gillar föreningspratet för det är vad ni får idag. Yay... host... hurra... host...

Det var allt jag hade för idag, men jag hoppas att ni har fått någon form av nytta av mitt föreningsprat, eller åtminstone ett gott skratt åt min försök till humor. Nu ska jag ta min passion för föreningslivet och rulla vidare till nya äventyr. Ha en fantastisk dag allihopa!


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.