Bort från det mörka och framåt mot det ljusa

Bort från det mörka och framåt mot det ljusa

Vardag

Som jag nämnde i fredagens inlägg har jag upplevt svårigheter med sömnen. Jag tror att det kan bero på en receptbelagd medicin som jag har vant mig vid att ta vid behov. Nu gör jag ett försök att avstå från denna medicin, men att bara sluta och fortsätta med mina vanliga sängtider är inte så enkelt som det låter. Man måste vara medveten om att det kan ta längre tid att somna utan medicinen och därför bör man försöka lägga sig tidigare än vanligt.

Min känsla är inte hemsk, men jag upplever en känsla av att vara "bakfull" och som en "zombie" varje dag. Det känns som att mitt humör påverkas negativt av detta, vilket är något jag fruktar enormt. Det är oacceptabelt, och därför gör jag nu ansträngningar för att sova utan sömnmedicin.

Veckan framöver ~

Din mor har rest till Danmark och tidigare har du varit ansvarig för att ta hand om hundar och katter. Nu när ni inte har några husdjur är du tillfälligt husmusen och ser till att lägenheten inte invaderas av onda demoner eller onda möss, inspirerat av dina favoritserier "Mouse Guard".

Om kroppen återhämtar sig planerar jag att återuppta spelandet och ägna lite mer tid åt TV-spel. Jag tror att jag kommer att spela Stardew Valley, särskilt med tanke på den senaste uppdateringen till version 1.6. Jag är inte säker på varför Stardew Valley alltid lockar mig tillbaka, men kanske beror det på att det är ett spel där jag kan slappna av utan stress. Att vara bonde och ta hand om små saker är lugnande för mig, så det är verkligen ett avslappnat spel!

Förutom att spela tv-spel och ta hand om lägenheten är det vanligt för mig att ägna mig åt bibelstudier och läsa lite innan jag går och lägger mig. Jag älskar att läsa om allt som intresserar mig inom litteraturens värld. Jag måste erkänna att min läsning har blivit lite sporadisk på sistone, men jag hoppas verkligen kunna ändra på det och börja läsa mer regelbundet igen. Det finns så mycket att utforska och upptäcka i böckernas värld, och jag ser fram emot att fördjupa mig i den mer och mer.

I psykiska ohälsans spår

Jag märker nu, när jag känner mig trött och upplever den bekanta "bakfulla" och zombie-liknande känslan, att min funktionalitet är nedsatt. Jag dras tillbaka till mörka tankar och känslor från min svåraste tid av depression, och tanken på att hamna där igen skrämmer mig mer än något annat. Ändå känner jag mig mer förberedd denna gång och tror att det är sömnmedicinen som bidrar till detta tillstånd. Därför väljer jag att avsluta användningen av den och hoppas på förbättring.

Jag inser att jag idag har en starkare förmåga att hantera utmaningarna än vad jag hade under den svåra perioden mellan 2019 och 2021, då jag förlitade mig på 17-18 lugnande tabletter dagligen bara för att ta mig igenom dagen. Jag har lärt mig att detta inte är en hållbar lösning och att jag måste söka andra vägar till välmående.

För er som känner mig vill jag bara säga att det inte finns någon anledning till oro. Jag står stadigt och vet vilka steg jag behöver ta för att ta hand om mig själv. 😄

Slutord

Med dessa få ord önskar jag er alla en fantastisk start på den nya veckan. Jag hoppas att veckan kommer att fyllas med glädje och positiva upplevelser, särskilt med det härliga vädret som återigen gör sig påmint.

Ha en underbar måndag och var rädda om er! ❤️🦊


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.