Danmark 2023: Mot slutet på denna resa!

Danmark 2023: Mot slutet på denna resa!

Övrigt

Nu är det cirka 4 dagar innan jag ska hem till Sverige igen och känner mig inte direkt villig att åka härifrån, man kan säga att jag trivs och inte vill åka hem! Jag menar kolla hur "hygge" det är här hemma på terrassen hur kan man vilja åka från detta?

ute och njuter av danmarks trädgården 

Men förmodligen får jag skjuts från Aarhus till Köpenhamn för att sedan åka Øresundstog till Malmö och därifrån till Stockholm. Allt i allt ca 5 timmar från Köpenhamn till Stockholm, vilket är lagomt för mig 😅. Jag har faktiskt hunnit köpa en hel del hudvårdsprodukter som jag nämde i förra inlägget från Danmark

Khiels hudvårdsprodukter

I går var jag nere på Magasin Aarhus som är ett köpcenter för arbetarfolk men även rikemansfolket och köpte mig själv en Seiko klocka för runt 1971 DKK vilket motsvarar ca 2981.93 Svenska kronor och jag måste säga att det är en fin klocka som jag kommer vara super rädd om med tanke på priset 😅. Men det var en trots allt en 30 års present till mig själv så jag är glad och det väntar en fin ryggsäck när jag kommer hem till Sverige igen, vilket jag ser fram emot.

Seiko 5 Sport

Den lyser upp i mörkret också vilket är såååååå häftigt! Idag ska jag till den "Den Gamle by" och uppleva dansk historia från 1864 till 2014, vilket är en upplevelse man ska se om man befinner sig i Aarhus på semester eller vad som för än hit! Ett måste om du är kultur intresserad! Sen så ska jag försöka till 100% att hälsa på morfar innan jag åker hem till Sverige för även om det är trist att skriva eller berätta så kan detta vara den sista gången vi möts i livet, så man vill gärna hälsa på dom äldre ofta om man är på besök.

Morfar Kaj

Man blir desvärre inte yngre och med äldre ålder står man inför nya utmaningar som dement eller andra sjukdomar som kommer med åldern. Ni som inte riktigt känner mig vet kanske inte att min familj har vart inom "säljaryrket" i näst intill hela sitt liv, mormor, morfar, Lars och min bror har jobbat eller jobbar inom säljaryrket idag och vi kallar det "købmand". Morfar & Mormor är nog den som jobbat längst med yrket och har haft stor betydelse för människor som är bosatta i Danmark genom att kunna tillhandhålla varor som dom eftersöker.

Jag och bror är nog som sista personerna inom vår familj som står kvar om 10 - 20 år och det är lite skrämmande men samtidigt så bara för att en familjemedlem går bort så glöms dom inte utan dom är alltid med oss ovasett vad! Min reserv plan om allt i sverige skiter sig i framtiden är att börja fundera på om jag vill flytta från Sverige och bosätta mig permanent i Danmark, men det är såklart en långt långt långt väg förens jag ens tänker på det!

Med det sagt så önskar jag er en fantastisk dag och hoppas ni njuter av ledigheten! ❤️


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.