Danmarks nationaldag, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom och vardagens händelser: En mångsidig resa genom kultur, äventyr och vardagligt liv.

Danmarks nationaldag, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom och vardagens händelser: En mångsidig resa genom kultur, äventyr och vardagligt liv.

Vardag

Hejsan vänner!

Jag är helt slut från att först hämta medicin och sedan till gymmet för ett längre träningspass och spelar lite The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom som för övrigt går framåt, bara lite "main quest" sedan bär det av till sista bossen!

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Här är den fantastiska utsikten mot tornet som gör att man kan se kartan lättare, kanske inte säger er mycket men man vill gärna se vart man vandrar inte sant? Man kan inte orientera sig runt en ny stad tex om man inte har google Maps eller en karta att utgå ifrån.

Prövade också på att köra konditionspass idag och spenderade cirka 30 minuter på cykeln och testade på mer träning av kondition såsom trappor sedan gick hjärnan "poff" och jag tränade lite armar osv... men det behöver vi inte gå in på 😅.

Sedan efter träningen blev det en kopp kaffe utomhus på ett fik som har bord ute i det fina vädret. Vet inte men jag känner att kaffet smakar godare när man ansträngt sig mycket efter ett bra gympass! Samt lyssnade på TRE grymma podcasts när jag tränade och efter. Det är bra tre podcasts och har spännande teman varje gång och den ena heter "Det politiska spelet", "P3 Dystopia" och den tredje "Det Mörka Psyket" vilket är tre super bra poddar om man gillar politik och psykologi, som typ jag haha.

På tal om inget så är det idag Danmarks nationaldag och tydligen så är det Sveriges imorgon, vilket sammanträffande. Jag har familj i Sverige och i Danmark och pratar "bra" danska och det menar jag att jag kan i 90% av fallen göra mig förstådd och jag förstår andra danskar hur bra som helst. Jag är trots allt dansk medborgare trots att jag bor i Sverige och jag har inte riktigt tankarna på att skaffa dubbelt medborgarskap då det inte ger mig några större förmåner än rösta i riksdagsvalet och hjälp från den Svenska ambassaden. Vinner i slutändan inget speciellt!

Men stort grattis Danmark och imorgon Sverige. Jag är stolt över min historia och min familj ❤️

Dannebrog på den gamle fiskerhytte
Dänische Flagge auf der alte Fischerhaus
Danish flag on the old fishing cottage
Photo by Palle Knudsen / Unsplash

Vi kliver även in i Pride månaden vilket är otroligt roligt för jämställdhet! 🏳️‍🌈

Jag kommer säkerligen skriva en mer djupgående inlägg om just Pride och vad mina tankar kring det är inom kort. Stay tuned! Men det jag kan säga som jag själv anser är att man har parade för att skapa jämställdhet bland HBTQ personer men att man kan ha slängt in ved i elden genom årens gång och skapat en rörlig bild av vad Pride egentligen handlar om, men som sagt stay tuned!

På tal om något annat undrar jag vad jag ska äta till kvällsmat, jag har noll ideér utan blir väl att jag får improvisera i sista sekund och laga något som ligger i frysen och jag vet att jag har makaroner så ett moment kliver bort haha. Jag hoppas att ni som kan njuter av det fina vädret nu när ljuset börjar komma fram igen 😎

Jag önskar er en fortsatt trevlig dag och ha det bra <3


Nicklas Fox

Nicklas är en 30-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.