Den smygande stressen

Den smygande stressen


Jag har varit offline ett tag nu och det beror på många faktorer men främst en stressad känsla över livet, jag kallar den ”smygande stressen”. Jag är inte stressad över jobb eller sådant men mer utav att rutiner som hamnat fel och det har påverkat mig på ett negativt sätt som tillbakagången och låst i min egna bubbla. Jag märkte detta i måndags förra veckan och bestämde mig för att till helgen att bara spela och fokusera på mig själv en vilohelg.

Jag håller på att planera mina dagar bättre men det är ett pågående arbete som kräver tid och energi, vilket känns som att jag inte har men finns det ett problem så finns det med största sannolikhet en lösning också! Målet är att dom dagarna jag inte jobbar för Dagligverksamhet så ska jag hålla på med föreningslivet och på helger bara koppla av och göra inget mer än mat och spel, simpelt nog!

Föreningslivet

Foxen

För er som inte vet så har jag tagit ett beslut om att starta upp min gamla förening ”Foxen” som är i grund och botten en förening som arrangerar spel och östasiatiska konvent och mycket tid har gått åt att få alla papper och förbättringspunkter nerskrivna och därmed sammanställa ett styrdokument ut efter dom svaren vi fått in! Jag har också lockat med en gammal veteran från förut till en styrelsemedlem, stor vinst 🏆

Men Foxen och FoxCon har tyvärr inget bra ryckte, men det är en lärdom jag tar med mig och skriver för tillfället nya stadgar som stärker svaga punkter från förr och där oväntade händelser skedde. Jag tror att även fast vi har dåligt bagage så tror jag 100% på att vi kan stärka föreningen och se till att det förflutna inte hemsöker oss på samma sätt som förut.

Jag hade inte heller rätt kunskap när jag tillsattes som ordförande utan gick efter all kunskap som fanns på nätet och det gick jävligt dåligt från min sida men sitter idag som vice ordförande i en lokal förening och har starkare kunskaper idag än då, vilket är väldigt glädjande för mig. Idag har jag större kunskap om hur man sköter en styrelse och har idag även vikten med mig att skapa mallar för framtida styrelsemedlemmar så det har gått bra sen det sista FoxCon, enkelt är alltid bra! Vill också slänga en påminnelse att vi inte ska tävla mot konventen som finns på svenska marknaden idagsläget utan vi skapar för att vi har en vilja att skapa en magisk plats för besökare, arrangörer och funktionärer.

Är ni intresserad av östasiatisk kultur & spel så kan ni följa arbetet kring föreningen på våran facebook sida och har ni frågor eller funderingar så kan ni mejla mig eller kolla hemsidan.

Har du en idé eller kunskap inom föreningslivet tveka inte att starta någon idéel förening och få din dröm till verklighet! Att hitta rätt personer för styrelsearbetet är nyckeln till stora möjligheter och det är en unik grej att åstakomma! Starta ett konvent!

Ha en fantastiskt dag <3


Nicklas Fox

Nicklas är en 30-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.