En helt ny värld…. nej bokstavligen

En helt ny värld…. nej bokstavligen

Vardag

Hejsan. 👋 
Du ser verkligen bra ut! Har du klippt dig och skaffat en ny mössa? Oavsett så ser du fantastisk ut! Veckan har varit lite ovanlig med konsert och en kortare semester till Eskilstuna. Det har varit hektiskt, men ändå en underbar vecka!

Sammanfattning av veckan i korthet

Vilken fantastisk vecka det har varit! Jag hade förmånen att närvara vid en konsert som bara inträffar en gång i livet - Disney100 The Concert i Globen. Upplevelsen var helt magisk, och det var extra speciellt eftersom min mamma var med mig och kände igen sig i de klassiska Disney-melodierna från sin barndom.

0:00
/0:55

Från Moana "We Know The Way!"

Sedan hade jag en kort semester i Eskilstuna för att träffa min flickvän. Det var första gången jag träffade hennes pappa och bror, och vi hade en trevlig fikastund tillsammans! När det gäller Eskilstuna kan man säga att staden utmärker sig genom att blanda gammal och modern arkitektur, men det mest minnesvärda var de charmiga ankorna som simmade runt i vattnet.

Äventyret tar mig snart på en resa mot de frostiga norrlanden!

Min resa blev kort, eftersom jag nästa vecka beger mig till Norrland för att återse min far och farmor. Det ska bli en trevlig återförening eftersom jag inte har sett honom på nästan ett decennium. Det är verkligen en unik resa, och jag är glad att jag har bokat en sovkupé där jag får ligga längst ner, så jag kommer att klara mig bekvämt under resan!

Om ni råkar se en vuxen man som utmanar en björn i strid i Norrland, oroa er inte, det är bara jag, och jag är ganska säker på att jag kommer att vinna! Haha, eller åtminstone ge björnen en hård match!

💭 Reflektioner & tankar

Jag vet inte hur ni känner, men det är märkbart att inom transportsektorn i Sverige ser vi allt oftare utländska företag involverade. Som jag nämnde tidigare ska jag åka till Norrland nästa vecka, men det är inte ett svenskt bolag som driver resan, utan det är det norska företaget VY. Dessutom är det värt att notera att inte alla bussföretag som opererar i Sverige är svenska heller. Exempelvis ägs Bus4You av norska ägare, och Flixbus är tyskt ägt. Det är viktigt att påpeka att det absolut inte finns något fel med att utländska företag är aktiva i Sverige. Men det kan kännas som om Sverige som land blir allt mer internationellt inom transportsektorn för varje år som går.

Sist men inte minst är det värt att notera att pendeltåg- och tunnelbanetrafiken ägs av det kinesiska företaget MTR, och det diskuteras om det ska finnas möjlighet att överväga en annan aktör i stället för MTR under 2024.

Jag vill understryka att jag inte har något emot utländska företag, men jag skulle gärna vilja se svenska företag bli mer framträdande! :)

🦊 Tips från Foxen

När vi talar om Sverige kommer minnen tillbaka från min ungdom då jag njöt av att lyssna på den folkkära artisten Lasse Berghagen, som tyvärr nyligen har lämnat oss. Jag kanske inte personligen kände Lasse Berghagen, men hans musik var något som alla kunde relatera till.

En av hans låtar, särskilt "Stockholm i mitt hjärta," gav mig en känsla av trygghet när jag var ung och pendlade mellan hemmet och Stockholm. Jag brukade ofta spela den när jag närmade mig Älvsjö, för det var då jag visste att jag snart skulle vara nära Stockholm Central.

Ding Dong!

Avslutning

Avslutningsvis vill jag önska er en fortsatt underbar söndag och kom ihåg att ta väl hand om er själva! ❤️


Nicklas Fox

Nicklas är en 30-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.