En summering sen sist

En summering sen sist

Vardag

Jag har varit fullt upptagen med att balansera mellan bloggen, jobbet och föreningslivet, men äntligen har jag lite tid att återvända till bloggandet – det är verkligen på tiden!

Häromdagen lyckades jag installera ett nytt skärmskydd på min iPhone, och jag kan inte låta bli att känna att mina "vuxenpoäng" ökade med 20. Visserligen kanske vissa kan installera ett skärmskydd snabbare än man hinner säga "kebabtallrik med vitlökssås", men för mig var det en bedrift. Skämt åsido, jag är nöjd med resultatet!

Jobb fronten

Att arbeta på en daglig verksamhet har sina fördelar, särskilt när man får chansen att prova på nya saker. I fredags fick jag möjlighet att ta mig an ett vaktmästerijobb helt själv, vilket var en riktig milstolpe på en daglig verksamhet.

Jag tillbringade dagen med att skruva ner skyltar på alla våningsplan i kommunens lokaler, och jag kan lova att metallplattorna gjorde riktigt ont när de klämde till fingrarna! Skadeglädjen får väl vara att det blev en minnesvärd upplevelse.

På tal om arbete har jag till och med börjat synas som marknadsföringsmaterial på LinkedIn nu – det är vad jag kallar för "High Life"!

Bloggfronten

Jag har nyligen övergått till ett mer minimalistiskt tema för bloggen, och det känns fantastiskt att kunna erbjuda mer än bara en statisk sida med inlägg. Det har varit en hel del finjusteringar i koden, vilket tog sin tid, men nu är det mesta på plats och jag kan fortsätta framåt.

Under denna månad planerar jag att börja arbeta med att bjuda in gästbloggare för att bredda ämnesområdena på bloggen. Just nu fokuserar jag främst på "Psykisk ohälsa & Vardagen", men jag vill öppna upp för fler ämnen. Jag tror att gästbloggare kommer att komplettera detta på ett fantastiskt sätt, särskilt med tanke på att jag har många vänner med expertis inom allt från programmering till växtriket. Ser fram emot att se hur det utvecklar sig!

Föreningslivet

Att summera allt detta på ett enkelt sätt? Möten, maila, administration och repetera. Ja, det är mycket att hålla reda på, och det kan vara utmanande att komma ihåg allt ibland. Ibland känner man sig som en trött morot, knappt medveten om ifall det är dag eller natt.

Men trots utmaningarna tar man sig igenom det en dag i taget!

Foxen

Vi väntar fortfarande på svar från Västerås angående lokal för Foxen, och det innebär att vi måste räkna på antal och pengar, vilket är en utmaning för mig eftersom jag inte är så bra på att räkna. Men jag är tacksam att ha kollegor som är bättre på det än jag.

Att prata om "konvent" med personer som vanligtvis inte är bekanta med östasiatisk kultur är rätt kul. Jag brukar beskriva det som Willy Wonkas chokladfabrik, fast för människor som vill utforska anime/manga och träffa nya vänner.

Attention Nynäshamn

Arbetsdagarna rullar på här, fyllda med mejlande och planering, vilket känns som att lösa ett pussel. Vi hoppas kunna återuppta våra söndagsträffar i juni, men ibland tar det längre tid än förväntat på grund av okända omständigheter och frågor bakom kulisserna.

Jag ogillar att gå och lägga mig när jag fortfarande har energi, det känns onödigt och jag försöker hålla mig aktiv så länge som möjligt!

Slutord

Det är viktigt att ibland stanna upp och fokusera på det som verkligen betyder något för oss, oavsett vad andra tycker eller tänker. Vi är alla människor av kött och ben, och det är ingen annan än du själv. Se till att ta hand om dig själv och sätta dina egna behov i främsta rummet.

Allt gott önskar jag er! 🦊❤️


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.