Från EU-val till Helgens Slut: En Månad i Rörelse

Från EU-val till Helgens Slut: En Månad i Rörelse

Vardag

Kattungar byter lägen snabbare än en gorilla hinner riva upp ett paket Gevalia!


Hej vänner! Nu när EU-valet är avklarat kan vi äntligen återuppta de verkligt angelägna frågorna – vad ska jag äta till lunch på torsdag, och när ska turen vända så jag vinner stort på lotto? Det är ju minst lika viktigt, eller hur?

Helgen

Fredag var en vanlig arbetsdag för mig, och jag jobbade kort mellan 8 och 12. Det var inget att diskutera, så jag gick dit med ett glatt leende trots att det var en klämdag och många var lediga. Det gick fint, och senare kom mamma hem efter en minisemester i Kalmar. Både jag och mammas katt Asta kunde sova lugnt i varsin säng; kattungar verkar ju alltid vara i bus-läge 24/7!

Lördag var jag bjuden på en väninnas 40-årskalas, och det var en magisk dag med god mat och dryck. Det var roligt att komma ut, träffa nya människor och fira att jag inte behövde jobba på söndagen. På kvällen tog jag pendeln hem för att äta kvällsmat med min kära mor. Skulle jag betygsätta festen skulle den få 100/10, helt klart! Dessutom var det bra träning för mina sociala färdigheter, som inte har fått så mycket uppmärksamhet sedan slutet av 1993. Så det var en riktigt bra övning, minst sagt.

Men det var ändå trevligt trots min tysta aura.

Söndag inleddes med gudstjänst i kyrkan där vi tände ett ljus till minne av bästa mormor på årsdagen av hennes bortgång. Sedan spenderade vi tid framför TV:n och såg några avsnitt av vår gemensamma favoritserie, 9-1-1, säsong 7. Serien är verkligen magisk och innehåller en härlig mix av alla möjliga känslor, vilket verkligen uppskattas.

Utöver det har det inte hänt så mycket mer; jag har mest kopplat av, reflekterat en hel del och lyssnat på bra musik. Jo, jag väntar också på att 5080+ bilder ska överföras från min mobil till min server. Jag startade processen i lördags kväll, och den pågår fortfarande.

Kanske kommer jag ha ett längre skägg när uppladdningen äntligen är klar!

Övrigt

Jag planerar att göra en snabbresa till Mall of Scandinavia snart för att skriva på några papper med föreningskollegor, för att sedan skicka allt till banken. Om jag har räknat rätt bör det inte ta mer än max 10 minuter, och sedan 50 minuter hem igen... kort och intensivt!

I nästa månad är tanken att jag ska upp till Norrland för att fira min fars födelsedag, och det ser jag verkligen fram emot. Senare, i september, blir det en resa ner till Danmark för att fira morfars födelsedag med kalas och lunch. Min morfar blir trött lätt, så vi planerar att åka dit runt lunch, fira honom, och sedan åka hem till Aarhus så att han kan få lugn och ro på kvällen och sova ordentligt.

Jag är visserligen inte lika klok och gammal som morfar men jag märker också att jag blir trött tidigare och behöver min skönhetssömn, annars riskerar jag att bli en sur och bitter gubbe 😅

Men nu ser jag att klockan blivit mycket och jag måste börja förbereda mig inför jobbet som börjar om 45 minuter. Allt gott och var rädda om er 🦊💙


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.