Från insikter till kändisskap under en dag: En resa mot att förmedla mina idéer på ett förståeligt sätt

Från insikter till kändisskap under en dag: En resa mot att förmedla mina idéer på ett förståeligt sätt

Vardag

Jag har kommit till en insikt att jag är smart men jag kan inte uttrycka det i ord/texter som är anpassad för alla att förstå och det känns ledsamt då jag kanske inte berättar det på deras språk om man säger som så.

Mitt mål handlar inte om att bli älskad eller hatad utan mer att jag vill vara med och påverka och mitt sätt att förmedla mina idéer är inte bra som det ser ut idag.

Idag är dock en speciell dag, för idag har jag fått äran att vara en kändis på papper. Det är något som jag aldrig trodde skulle hända mig, men här är jag nu och det känns helt fantastiskt.

screenshot av min facebook sida
Enorma framsteg

Att höra att man tillhör de översta 2 procenten av kreatörer som är på uppgång den här veckan är verkligen en fantastisk känsla. Det är en bekräftelse på att mitt hårda arbete och mina ansträngningar! Nu vet jag hur Loreen kände sig till när hon vann Mello. 😅

Dagen

Helheten med sorg och glädje

Idag är en seg dag där inga stora planer finns!

Ibland är det dock skönt att inte ha några stora planer eller förväntningar på en dag. Det kan vara befriande att bara ta det lugnt och låta dagen flyta på i sin egen takt. Även om det inte är en sådan där spännande dag, behöver det inte betyda att den inte kan vara meningsfull.

Jag har faktiskt börjat meditera sen en tid tillbaka för att rensa bort negativa tankar och driva ångesten till kanten under min meditation och det funkar fantastiskt bra men en aning svårt att hålla koncentrationen ibland, träning ger färdighet. Jag ägnar nu cirka 30 minuter per dag åt meditation - en halvtimme på morgonen och en på kvällen. Jag skulle verkligen rekommendera att pröva det själv. Istället för att sitta med benen i kors, försöker jag att sitta bekvämt och fokusera på min andning. Det är mycket lättare att fokusera och undvika distraktioner på detta sätt.

💡
Om du är nybörjare, så skulle jag tipsa om att börja med 5 minuter per dag och sedan öka successivt.
- Det är som sagt enklare för varje gång du mediterar! 

Idag hände en sorglig händelse som ändå gav mig en viss lättnad. Elmer kom tillbaka från veterinären, men tyvärr i en urna, dock väldig fin urna med hans namn. Ändå känns det skönt att ha honom hemma igen, även om det är svårt att förklara den mixade känslan av sorg och glädje. Det är en sorglig känsla när man har tillbringat många år tillsammans med någon som har gjort en glad och gett en någon att prata med, men sedan plötsligt inträffar det som vi alla människor vet kommer i slutet av livet, och man känner en intensiv sorg och saknad, men jag är i alla fall glad att Elmer är hemma igen! Det är svårt att ens föreställa sig ett liv utan sin kamrat men det är en mänsklig process som vi alla förr eller senare måste lära oss hantera även om det gör ont och man vill skrika, sorg är en vanlig och jobbig mänsklig faktor trots allt oavsett om det är djur eller människor eller annat.

Jag känner mig i alla fall en lättnad glad för dagen och har egentligen inget negativt att säga om dagen utan den har vart bra med lite att göra. Hoppas ni alla får en fin dag och på återseende.


Nicklas Fox

Nicklas är en 30-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.