From Zero to Hero - När jag åt äpplet från kunskapensträdet, började mitt liv om på nytt!

From Zero to Hero - När jag åt äpplet från kunskapensträdet, började mitt liv om på nytt!


Ni får ursäkta att jag har varit lite borta från bloggen och det beror faktiskt inte på att jag har dippat i måendet utan det har vart lite andra projekt som fått scen ljuset. Har vart tvungen att prioritera och bloggen kom i tredjehand.

Jag håller för närvarande på att bygga upp ett förtroende mellan min arbetsplats då jag gjorde något dumt för ca två månader sedan och det ångrar jag men det som händer är att förtroendet mot mig sänks bland dom anställda och man uppfattas mer och mer som arg när man egentligen bara är frustrerad, då arbetsmiljön känns "ostabil". Tyvärr påverkar min dåliga handling till ett "ostabil" känsla för mig i föreningslivet dock inte på lika hög grad men ändå det märks.

Jag har inte funderat på hur mitt liv har varit från förr och nutiden och en sak som jag inte fattat förens jag fyllde 30 nu i år att jag har spelat en otrolig dum figur och förminskat mig själv man kan dra en referens att jag har vart rädd för att inte passa in i samhällets normer om jag varit mer tänkade och hjälpande genom att spela dum. Jag gjorde allt dum man egentligen inte fick för en känsla att man passade in någonstans, idag låter det ologiskt och man tänker lite "vad i hela friden höll du på med?"

2021 - En Nicklas som ofta försökte vara en del av gänget.

Jag hade någon slags rädsla när jag var mindre att vara ensam är slutet på allt och när du är ensam så kommer det vara en litet rum fullt med ångest och sorg men idag så märker jag att jag ljugit för mig själv och ensamhet betyder inte alltid "ångest och sorg" utan det kan i min mening vara rätt skönt att inte ha en grupp människor runt om sig hela tiden utan det är fridfullt att vara ensam. Missförstå mig inte jag älskar både min familj & flickvän men det räcker gott och väl för mig och min inre krets, sen har man bekanta men räknas inte direkt in i min inre krets.

Jag har mått 10000+ bättre än vad jag har gjort någonsin sen jag kom på sanningen, kanske åt jag av kunskapens träd och kunskapens äpple och poff så var jag en helt annan människa. Tyvärr så har jag märkt med skandalen jag gjorde på jobbet har skapat en stor och negativ effekt genom att inte kunna hålla den snälla Nicklas när jag träffar kommunanställda eller när jag jobbar, dom som jobbar inom kommunen är väl medvetna om min tappe så dom har ingen tilltro till mig och jag har väl ingen större tilltro till dom. Så mitt politiska intresse inom kommunen har blivit en stor boll av frustration då politikerna också vet om min tappe på jobbet så tilltron till politikerna inom kommunen har sjunkit drastiskt och jag tror inte riktigt på politik i helhet om jag ska vara ärlig. Men det är absolut inget jag går och grinar över utan jag tror bara inte på politiken längre men behandlar alla politiker i kommunen så trevligt jag bara kan bemöta dom och det gör jag också med personerna på jobbet men frustrationen inom mig är plågsam i mellan åt.

Men om man ska rikta lite ljus mot det positiva så ska jag inom en snar framtid debattera mot min psykiatri läkare om att få börja trappa ner antidepressiva och så småningom vara fri från dessa mediciner. Jag har faktiskt vart stabil i snart 3 - 4 månader och jag känner mig tillfreds med all fundering och det har kommit så långt så jag kan faktiskt inte säga om antidepressiva har hjälp mig dom senaste månaderna. Min läkare avråder mig till 100% såklart då jag har haft stor problematik från förr med självmedicinering, inläggningar och ja dåliga perioder i allmänhet, men jag vill lära mig cykla utan stödhjul och faktiskt stå på mina egna ben eller ja i denna metafor två hjulen på cykeln.

För att summera allt!
Jag hittade ett syfte med livet och jag gick emot den banan och jag vänder inte tillbaka utan jag vet vad jag ska göra från och med nu och jag har aldrig mått så här bra i hela mitt liv.

💡
Vi är trots allt inte gudar med krafter att ändra vårt mående psykisk eller fysiskt, tror du det så kan det finnas hjälp att få!


Vi alla söker ett syfte eller ordning och har man inget syfte så är allt egentligen kaos då man har större risk för depression och man känner sig sämst, men när man hittat rätt väg och rätt syfte så har man ordning i livet och du märker en stor tyngd som bara försvinner och jag hoppas innerligt att ni kommer få uppleva det inom era liv.

Mina mål framöver är enbart att fokusera på mig själv och ta hand om dom närmaste inom krets! Göra saker jag vill göra och inte spela dum längre, det är rätt uttjatat! Min ända regel för mitt liv är våga säga "NEJ" till saker som snor din energi och ork till att vara människa.

Var rädda om er och även hur tufft livet än verkar bedra ögat så finns det hjälp och fråga om hjälp betyder inte att ge upp! ❤️


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.