Fullspäckad vecka med lite smärta och massvis med möten

Fullspäckad vecka med lite smärta och massvis med möten

Vardag

Hej!

Ni får ursäkta att jag varit borta ett tag, men av god anledning…. denna gång! Jag har ett nytt schema på jobbet vilket gör att jag blir en aning tröttare på dagarna, och energin är inte lika hög. Dessutom har det varit möten här och där.

Denna vecka har börjat med att jag varit och tagit blodprover, och det gick på första försöket, vilket var bra då det var 6 rör som skulle fyllas, tack och lov. Jag har även köpt en ny telefon av lathet, då jag inte gillar att ha mer än en sladd för laddning. Alla mina andra enheter har USB-C idag, så nu har jag endast en sladd för mina enheter, vilket är helt fantastiskt. Imorgon är det återigen möte, men denna gång med färdtjänsthandläggaren på kommunen, och jag hoppas innerligt att allt går bra innan min ansökan skickas och går upp på beslutsbordet.

💭 Reflektioner och Tankar

Man läser tidningen varje dag och tänker: "Hjälp.... Det är bara negativa händelser i tidningen." Oftast rapporterar media negativa saker som skjutningar, rån eller bränder, men sällan något roligt eller trygghetsnyheter. Det är oftast bara negativa händelser som lyfts fram.

Men jag hittade en rolig nyhet som inte vanligtvis sker. Jag var tvungen att ta en skärmbild på inlägget!

Bild


Det är inte varje dag man ser en 60-årig bonde som attackerar krokodiler med munnen... något unikt, haha! 😅 Jag tyckte det var roligt.

Kanske är det bara min höger-skalan-fenomen, men media kopplar ofta alla områden till vårdslöshet eller brottslighet och svartmålar områden i Sverige som ghetto, även om man inte har sett det själv. Jag menar inte att media är onda, de ger bara en negativ bild av vissa delar av Sverige när en negativ händelse har inträffat, och hela området stämplas som ghetto eller farligt.

Jag själv läser DN, som kan verka lite mer högerinriktad, och samma sak gäller Aftonbladet, som ger en vänster ton. Men dessa nyhetsbranscher ska rapportera nyheter, och hur de ligger i den politiska skalan har egentligen ingen betydelse för en vanlig läsare. Man läser den tidningen man gillar helt enkelt, men man ska inte vara blind och alltid förlita sig på en enda tidningskälla om det är politik man läser om.

🦊 Tips från Foxen

Joshua Radin är kanske inte ett namn ni känner igen, men han är en artist som gjorde en låt för TV-serien Scrubs. Sedan dess har jag fastnat för hans musik. Jag hittade en video där han spelar och sjunger låten "Winter," som är magisk att höra. Så jag delar med mig av videon nedan.

Jag lyssnade extra mycket på denna låt under mina svårare perioder, när livet kändes grått och trist och viljan att finnas kvar på jorden var lägre!

Slutord

Med det sagt önskar jag er en fortsatt trevlig dag och på återseende. Var rädda om er 🦊❤️


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.