Fullspäckade dagar den senaste tiden

Fullspäckade dagar den senaste tiden

Vardag

Förra helgen delade jag ut 350 foldrar i brevlådor. Jag startade runt klockan 12 och kom hem vid 15-tiden, med fötter som var helt slut. Efter det var jag på en festival arrangerad av Attention som heter Feel Good Funky - en festival för alla, men särskilt inriktad på människor med funktionsnedsättningar. Det var en fantastisk upplevelse att se och delta i, särskilt eftersom jag själv har NPF-diagnoser.

Det psykiska måendet

I onsdags besökte jag WeMind för att diskutera avskrivning av diagnoser som inte längre stämmer överens med mitt nuvarande mående. Jag fick tre av fem diagnoser avskrivna och lyckades även sänka min antidepressiva dos från 10 mg till 5 mg. Överlag är jag väldigt nöjd! En diagnos återstår att avskriva, men den nya läkaren saknade information för att kunna göra det. Jag har därför kontaktat min samtalskontakt på psykiatrin för att se vad nästa steg innebär. Förhoppningsvis kan jag få prata med en läkare som känner till mitt ärende väl, så det kommer nog att gå bra i slutändan.

Jag är stolt och samtidigt rädd, för även om min psykiska hälsa har förbättrats, är det skrämmande att veta att den kan försämras igen. Men jag känner mig stadigare än någonsin tidigare under mina 31 år.

Sveriges nationaldag

Igår var det Sveriges nationaldag, en fantastisk dag att fira och visa uppskattning för sitt land! Jag älskar Sverige, men jag tror inte att det är platsen där jag kommer att bo resten av mitt liv. Jag har en känsla av att jag så småningom kommer att flytta tillbaka till Danmark.

Missförstå mig inte, jag älskar Sverige och dess kultur. Men jag har stått i bostadskö i Danmark i ett år nu och vill prova mina vingar i ett land där jag ännu inte gjort det. Dessutom talar jag danska, så det känns som ett naturligt steg framåt om inget drastiskt händer här hemma.

Men bortsett från mina framtidsdrömmar firade jag och Asta Sveriges nationaldag på ett enkelt men trevligt sätt. Vi pratade, lekte och beställde hamburgare från en lokal pizzeria. Enkelt, men ändå helt okej!

Nu förbereder vi oss snart inför midsommar

Inte för filmen "Midsummer" som fortfarande ger mig konstiga drömmar, utan för den riktiga och glada små grodorna 🐸 dagen. Det är en dag där många, inklusive jag, får en ursäkt att dricka och äta gott. Den här gången ska jag fira med min flickvän, min partner in crime.

Vad vi ska äta vet jag ännu inte, men när det gäller dryck blir det nog brandbilar på agendan. Om vädret är fint blir det balkongfirande 🎉. Det är alltid en vinnande faktor vid ett sådant viktigt firande. Hahaha!

Slutord

Wow, det är snart helg igen och jag har fullt upp, men det kommer att bli kanonbra ändå. Förhoppningsvis kan jag komma till kyrkan på söndag. Idag jobbar jag, vilket faktiskt gläder mig eftersom jag inte gillar att vara hemma för länge. Jag behöver något att göra för att inte säcka ihop i soffan.

Tack till alla er som läser detta. Ha en fantastisk fredag och en trevlig helg! 🦊💙


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.