GÄSTBLOGGARE: Christer Holm

GÄSTBLOGGARE: Christer Holm

Övrigt

Mitt namn är Christer Holm, har jobbat som utvecklare i nästan 10 år, har en javautvecklare utbildning i botten, plus att jag har varit anställd på två stora företag som utvecklare. Nu driver jag mitt egna företag Holm Developer där jag hjälper företagare och privatpersoner att utveckla sina sidor.
Jag växte upp på 80 -90 talet, jag misstänkte att det var det som präglade mitt intresse för att utveckla, redan som 12 åring började jag intressera mig för datorer. Det var på en Commendore 64 som jag skrev mitt först program/spel, detta skrev jag med hjälp av en bok om språket basic som jag lånade på biblioteket. Nu såhär i efterhand så inser jag att det var nog här allt startade och ett frö såddes framför denna mycket enkla dator. Men det var inte förrän runt 1994 som jag verkligen fick den blodade tandel för att utveckla saker, för det var ungefär vid den här tiden som internet började komma in i hushållen och man kunde börja bygga hemsidor. Det var nu först gången jag kom i kontakt med vad jag då trodde var ett nytt språk,HTML hette det nya spännande språk i mina ögon och vi denna tiden så var hemsidor väldigt begränsade i vad de kunde göra.  Här och nu så började min rediga resa till att utveckla hemsidor, senare så gick jag över till andra språk som asp /php / javaScript .

Varför skriver jag då denna ingress, jo det handlar mer om att man måste vara passionerad och brinna för att jobba som utvecklare. Många av oss som jobbar med utveckling är just passionerade för det vi gör, vi lever och andas kod. Vi jobba hårt för att utveckla nya saker som ska underlätta för er. Men även om vi brinner för det vi gör så får vi oftast inte den uppskattning som jag tycker vi förtjänar.

Det låter kanske banalt , men vi jobbar hårt för att digitalisera er framtid.  Oftast börjar min dag  med att jag går upp runt 7 dricker kaffe, går ut med hundarna, sen är det dax för en andra kopp kaffe. Ja ni läste rätt vi jobbar nästan alltid hybrid, det innebär att jag kan jobba hemifrån, eller på kontoret. Detta ger mig en stor fördel då jag kan gör ärende, eller annat som behövs göras. Det viktiga här är att man lägger sin 8 timmar, samt levererar det man åtagit sig . Så vissa dagar så slutar man runt 21:00, andra dagar kan man bara jobba till 14:00.  Jobbar man på ett företag så brukar man oftast ha möten på morgonen där man går igenom hur det går förrän eller om man behöver någon hjälp.

Oftast så ser dagarna likadan ut, om jag sitter på ett företag eller hemma. Det som skiljer sig är vilka projekt man sitter med, en del projekt är på ett år andra på två månader. De kortaste jag har haft är på en vecka, de längsta är de som oftast är stående. Dessa är sådan som pågår hela tiden men att du jobba då och då på dem.  Så ibland när jag stämplar tid, så kan det stå 2 timmar på ett projekt , 2 timmar på ett annat , sen resten kan vara man suttit i support.


Vi krävs då av dig som skulle vilja jobba som utvecklare!

  1. Programmering C#
  2. Du bör veta vad du vill jobba som(Back/Front eller Fullstack)
  3. Våga göra fel
  4. Utbildning inom Back/Front eller Fullstack (Går bra att vara självlärd, men det underlättar om du har kunskapen på papper)
  5. Vara beredd på du behöver sitta många timmar att utvecklas själv. Du är aldrig fullärd.
  6. Bli inte frustrerad för att de hela tiden kommer nya sätt att jobba, ny ramverk mm

💡
Nicklas avslut:
Christer har varit till ovärderlig hjälp med denna webbsida. När jag hade problem med mitt domännamn, använde han sin breda erfarenhet för att lösa alla utmaningar som uppstod längs vägen. Det är tydligt att han besitter en stor mängd kunskap och att han aldrig ger upp i första taget. Detta imponerar enormt på mig. Hans imponerande bibliotek av projekt visar verkligen på hans mångsidighet och expertis. Om du behöver hjälp med att bygga en hemsida från grunden, tveka inte att höra av dig till honom på hans hemsida Holm developer.

Tack Christer för att du ville vara med i bloggen den här veckan och jag hoppas att det inte är den sista gången heller!  


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.