Håller min kropp på att stängas av?

Håller min kropp på att stängas av?


Hejsan bloggen det var inte igår! Hoppas ni mår bra.

Jag känner mig inte ledsen men jag känner mig frustrerad över vården SPECIELLT Capio Vårdcentral i Nynäshamn. Jag skrev på appen Capio GO att jag har svårigheter med att svälja och jag har ett tryck (känns som en balong vänster sida vid magen) som jag haft ett längre tag och jag skrev att jag förväntade en läkartid som kunde göra grundtester för att utesluta infektion eller virus men nej dom har inte läst något utan hänvisar mig att jag får boka en läkartid och det var det jag gjorde på Capio GO appen!

Om jag ska förklarar ungefär hur det känns så känns det som att kroppens olika organ stängs ner dock inte i smärta men att allt blir 10 000 gånger svårare som tex andning med mera blir tungt.

Jag fick dock en remiss från SÖS och det är bra men det är inte en kontroll för tex virus eller annat utan mest att man ska mäta blodtrycket i 24 timmar. Jag förstår inte riktigt varför vi ens har Capio vårdcentral när dom inte ens vill träffa en, jag har kontaktat dom förut där jag blivit nekad genom ord som om det blir värre eller bla bla dom vill verkligen inte avsätta några minuter för att kolla på mina symtom.

Jag kommer med största sannolikhet gå via psykatrin och dom får skriva en remiss till Capio då dom som sagt inte verkar vilja se mig och undersöka mig. Detta är inget mer en ett svek och blir det inte bättre så finns det en risk att jag tillslut inte orkar längre och försöker hitta en snabb väg för detta elände eller att jag kommer ligga på sjukhus igen och för att en vårdcentral inte tar på sig sitt uppdrag. Jag upplever många symtom nu som har gradvis gått stegvis uppåt och har ändå turen att ingen smärta uppkommit ännu men jag känner att det är tyngre att andas tex och min puls går upp och ner konstant morgon och kväll. Det kan vara många faktorer som spelar roll denna vecka och jag tror man kan utesluta psyiska delen då jag haft besvär under en längre period och då är det vårdcentralens uppgift att kolla upp sådana besvär men dom tvärvägrar, så säg mig vad ska jag göra?

Det är en svår sits man sitter i just nu och jag kämpar på med arbete, politik och föreningslivet och innan någon kommenterar att du måste vila mer, jag gör redan det och detta är ett återkommande problem spelar ingen roll hur mycket jag vilar det är samma sak varje dag. Jag vet bara att detta är inte roligt längre och jag väljer att avstå från akuten då jag inte har något smärta eller så och jag anser att vårdcentralen kan kolla grunden och se om man hittar något och skicka remiss därifrån om man skulle upptäcka något. Det påverkar mitt psykiska mående då man har vänt symtomen man nu har till ett normalt tillstånd vilket inte är så bra, jag är borttappad just nu och jag är en aning rädd för framtiden.

Nej nu ska jag bada, det är min positiva grej just nu. Allting gott <3    


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.