Hej då Instagram - Facebook du står snart på tur!

Hej då Instagram - Facebook du står snart på tur!

Övrigt

Hejsan Svejsan 👋

Jag har precis tagit bort mitt huvudkonto på Instagram… eller ja den 11 oktober 2023 så är det permanent borttaget, men jag känner ingen sorg över det utan mer glädje och lugn. Jag har länge grubblat över idéen att ta bort mina sociala medier pga av att jag finner ingen ro i den djungeln och jag känner mig stressad över tanken att man kanske missar något, fast det gör vi egentligen inte utan något vi ofta bara inbillar oss!

Jag har på senare tid skapat en bra relation med Mastodon som är Open Source och känner inte mig lika paranoid över Metas nyfikenhet, med tanke på deras köp av WhatsApp och Instagram. Man kan säga att jag har en slags paranoid djävul sittandes på axeln som inte riktigt litar på Metas och Elon Musk företag som kan lämna ut information till myndigheter eller andra aktörer, utan jag vill ge dom så lite information om mig som möjligt framöver!

Hur ska du nå ut till dina läsare då?

Jag har suttit och funderat på detta ett tag och det finns inget enkel eller smärtfri väg att gå utan att bekymmer dyker upp… Men för det första har jag några få som läser min blogg och för det andra så finns RSS eller man kan gå in på mitt mastodon profil och få länken därifrån eller om man gillar leva farligt att bara söka på https://nicklasfox.se

Även om jag är starkt emot det så har jag mitt Instagram konto (Bloggens- konto) kvar och har inga planer på att ta bort den i dagsläget.

Klicka på bilden om du vill besöka mig på Mastodon ~

När lämnar du Facebook?

Har lämnat Instagram (privata- kontot) nu och jag har dessvärre föreningar och annat som jag inte klarar mig utan i dagsläget utan jag måste behålla Facebook intill föreningarna är nerlagda eller någon annan har tagit över rodret.

Så Facebook är moment 3 som jag kallar det och har kvar Facebook mellan ca 1 ~4 år innan det ens kommer på tanken att permanent radera kontot.

Vad är den stora drömmen?

Den stora drömmen är att kunna vara mer fri och inte känna mig lika stressad över sociala medier! Man kan säga att den stora stora drömmen är att vara fri från Meta och Musks olika plattformar! Jag har flera gånger försökt ta en detox genom att spärra apparna men det har inte funkat och känner mig mer stressad över att
”missa” något viktigt, fast jag missade inget!


Men ni hittar mig på följande sociala medier

Ni som känner mig privat kan alltid nå mig via telefonen på Signal eller sms! Ni andra som vill följa mig online har möjligheten till det via dessa plattformar

Ni som använder er av RSS läsare så har ni länken här för det

http://nicklasfox.se/feed

Detta är vad jag har dödat inom sociala medier ☠️

  • TikTok
  • Snapchat
  • Twitter / X
  • Instagram
  • Reddit
  • WhatsApp (Om det räknas)

Mer kommer i framtiden!

YES!

Med det sagt önskar jag er en fin fortsatt dag och var snälla gentemot andra!


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.