Helg med Jesus plus reflektioner om min psykiska ohälsa

Helg med Jesus plus reflektioner om min psykiska ohälsa

Vardag

Nu är det äntligen fredag, mina vänner! Vad har ni för planer inför helgen?

Själv tänker jag tillbringa helgen med att se mer av The Chosen tillsammans med mamma och helt enkelt ta det lugnt. Efter att ha opererat bort en del av min tånagel i onsdags känner jag mig lite svagare både fysiskt och mentalt än vanligt, så jag planerar att göra så lite som möjligt och fokusera på återhämtning och välmående.

Det är verkligen viktigt att först ta hand om arbetsuppgifterna innan man kan koppla av och njuta av lite välförtjänt vila och serier! Och jag förstår att det kanske kommer som en överraskning för vissa, men jag faktiskt gillar att arbeta, haha!

Jag har upptäckt något jag kallar för "ADHD-flow", där jag på jobbet liksom bara svävar fram och allt verkar gå smidigt. Det är fantastiskt att kunna uppnå tillfredsställelse utan att behöva anstränga mig till max, kanske bara med 25 till 50% av min fulla kapacitet. Dessutom märker jag att jag fortfarande har energi kvar på kvällen, vilket vissa kanske kallar för balans. Men jag tycker inte riktigt om ordet "balans", det känns lite tråkigt. "ADHD-flow" beskriver den känslan på ett mycket mer levande sätt och får det att låta både spännande och coolt i praktiken!

Att besegra en drake

Jag har tagit ett viktigt steg närmare att besegra min inre drake... och med "drake" menar jag inte bokstavligt talat, utan jag har faktiskt lyckats övervinna några av mina djupaste demoner. Att sluta grubbla och istället fokusera på att gå framåt har varit en befrielse, och varje dag känns lättare än den förra. Det är en otrolig börda att äntligen få släppa.

Jag har burit med mig många demoner genom livet, de som påminde mig om dåliga tankar och rädslor, som den jag kände inför att besöka min mormor på hospice. Tidigare relationer och tankar om mitt utseende och min plats i samhället har också varit kämpiga. Dessa demoner har haft katastrofala konsekvenser, men jag väljer att tro att min mormor förlåter mig och att jag har blivit starkare tack vare dessa erfarenheter. Mina tidigare förhållanden, vare sig de handlade om vänskap eller kärlek, hade sina slut och det fanns inga lösningar som gynnade båda parterna. Vad gäller att "passa in", så är det konceptet något jag inte längre strävar efter. För mig handlar det om att vara trevlig, och sedan bryr jag mig inte om vad andra tycker. Mitt mål är varken att bli älskad eller hatad av alla, jag strävar efter en lagom medelväg.

Att lära sig att gå handlar inte bara om att observera andra, för många vet inte hur man tar de första stegen utan att förlita sig på någon sorts medieauktoritet. Jag har själv varit där, där jag följt råd och instruktioner utan att stå på mina egna ben, utan att stå på någon media-gurus ben. Men nu står jag självständigt på mina egna ben. För er som undrar över mina ordval kanske, detta är en reflektion och ibland är svaret inte det man förväntar sig. Jag väljer att "skriva i tungor", för detta är min tankeställning och det utmanar förutfattade meningar. Jag uppmanar er att tänka på det jag delar och bilda er en egen uppfattning!

Till ett mer positivt avslut

Jag har äntligen hittat det perfekta motivet för en tatuering! Det känns som att det är dags att börja spara till den... och nej, det är inte Jesus på en skateboard, haha! Det jag kan berätta är att det är en Pokémon som jag verkligen älskar, inte bara för dess söthet utan också för dess rika historia.

Det känns fantastiskt att jag har blivit mer medveten om mina pengar och nu håller jag hårdare i dem än tidigare. Jag är tacksam för denna insikt och för möjligheten att unna mig det jag verkligen vill genom att spara.

Nu när du läser detta, är jag säkerligen på väg till morgonmötet på jobbet med mitt kaffe i handen. Jag älskar att ta mig tid och njuta av min kaffe i lugn och ro.

Med det sagt, önskar jag er alla en underbar helg och kom ihåg att ta hand om er! ❤️🦊


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.