Inkassokrav, mående och en gnutta human sida av mig

Inkassokrav, mående och en gnutta human sida av mig


Seg dag! Ringde inkassoföretaget Lowell som tydligen hade fått in en faktura från Fortum som i sin tur hade skickat en förfrågan till Lowell. Jag vill säga att Fortum skött sig otroligt dåligt i denna situation och kunde ha skickat brevet innan till min nya lägenhet istället för att skicka den igår när dom ändå skickat den till inkasso.

Folk med diagnoser speciellt behöver verktyg som fungerar i vardagen och att skicka dom digitalt är inte alltid en bra lösning i praktiken för oss med svårigheter. Tyvärr är det så att många företag tänker på miljön och digitaliserar allt mer men det funkar inte så bra för funktionsnedsatta, äldre eller annan nedsättning som gör att vardagen är svår.

Nåväl jag har betalat den dubbelt dyra fakturan på Lowell från 160 till 400 kr så det känns lite surt men aja fuck it. Idag har jag inte gjort mycket mer än att vara på samtal på WeMind och fick fram att jag vill ha höjd antidepressiva trots risken för epilepsianfall ökar och min samtalskontakt skrev en påminnelse till läkaren samt ett läkareintyg till sjukersättning (förtidspension). Jag ska inte ljuga och säga att det känns bra utan det känns som ett svek mot mig själv och ilska mot dom instanserna som inte trott på mitt ord utan gått efter papper trots jag har sagt vad jag klarar av. Jag har blivit så jävla negativ och sagt att när jag fyller år att ingen egentligen ska gratta mig eller fira mig för det är ingen mening i huvudtaget utan en stämpel av skam.

Jag nämnde också att min mask som jag använder för att dölja min psykiska ohälsa och sjukdomshistorik i sig stärks av att jag börjar dricka alkohol mer och mer och det påverkar mig negativt då den nu blockerar det för alla och även för WeMind. Men att min mask blir starkare har också negativ effekt då jag kan bryta ihop inom en snar framtid då den går sönder igen och att mitt hjälpsökande försvinner. Vill säga att jag blivit väldigt bra på att ljuga och spela en person som inte har svårigheter och det verkar funka på dom allra flesta människor och det är en bra riktning för mig.

Jag vill vara lite human och tillägga att mina två skyddsfaktorer är det som gör att jag inte går till handling på mina tankar även fast rösterna säger det motsatta. Tackar er enormt och ni vet vilka ni är, utan er så hade jag valt att lägga den hjälpsökande Nicklas åt sidan och skitit i att pusha på för mer antidepressiva och att jag fortsätter mina rutiner som tex daglig verksamhet och möten med wemind varje vecka. Jag försöker som sagt öppna mig mera mera för mina skyddsfaktorer som flickvännen och familjen men det är en process som tar tid och man får tänka efter vad man säger om sitt psykiska tillstånd då det är mitt ansvar att ta tag i problemen och fixa eller dämpa problemen.

Jag nämnde också idag på wemind att trots att jag kämpar emot mitt mående och trots mina skyddsfaktorer har sökt på sätt
”att ta mitt liv” på internet. Det är egentligen inget fara då det bara är av nyfikenhet jag väljer att söka på alternativ så man har informationen med sig. Men jag pratar dagligen med min familj och min flickvän och dom ger mig en otrolig kraft som gör att jag kämpar och kämpar och som nu lett till pushat kraft på en ökning av antidepressiva. Sanningen är inte alltid vacker att höra men det har en betydelse att faktisk inse att man inte är frisk och man får ta en dag i taget.

Men ska försöka skriva något positivt för att verka human nog! I dag ska jag tex ha möte på Teams i föreningslivet och det ska bli intressant minst sagt, jag har sett i fram emot möten igen där jag har en liten inverkan att påverka. Annars blir det nog bara ta det lugnt och sova tidigt, då det är väldigt skönt.

Innan jag avslutar detta inlägg så vill jag ge er ett tips och det är det är okey att göra fel och det är okey att visa sig svag även fast jag inte riktigt beskriver det så för mig själv. Jag kan erkänna en sak för er som tar hårt emot mig själv och det är att jag visar mig svag när jag kommer hem till lägenheten där ingen kan se mig svag... ja Nuttis kan se det och hon är en stor klippa på att lyssna och ta hand om mig. Vi är mänskliga alla och visa sig svag är oftast inte en negativ sak!

Jag har gjort mycket mycket mycket fel i mitt liv som jag ångrar djupt men jag vet att det kommer alltid finnas där som bagage och jag tränar dagligen på att inte göra dom felen igen. Så Win- Win?

Med det sagt så får jag önska er en bra dag och hoppas ni andra som jag inte nämt här att ni har det bra också! <3  


Nicklas Fox

Nicklas är en 30-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.