Jag slutar aldrig glömma!

Jag slutar aldrig glömma!


Hejsan vänner!

Jag känner mig en aning trött och låg just nu och jag vet inte varför. Det är en knepig situation och jag känner att tankarna är utspridda och snurrar runt konstant, kanske är det att jag vart omedicinerad för ADHD under en längre period och nu har jag inte alla verktygen för att minska tankar och annat.

Har i alla fall vart tillbaka på daglig verksamhet arbetet idag sen julledighet och det har gått bra och jag kände mig en aning stressad när man nu vart ledig men fick mina uppdrag så stressen la sig rätt snabbt. Hade heller inga problem med att komma upp på morgonen trots all ledighet, utan det var bara kliva upp och göra mig i ordning.

En lite snuskig info är att jag vart mega dålig på just allt som har att göra med munhygien och nu på senare tid så har jag börjat borsta tänder morgon och kväll, tandtråd och börjat skölja munnen med munvatten allt för att man ska vara lukta någorlunda gott i andedräkten. Anledningen till att jag missköt min munhygien eller hygien i sig är många faktorer men en av dom är att jag lider av min depression som i sin tur leder till att jag inte alltid ”orkar” eller ”vill” och jag kan få mitt jobb gjort utan att se bra ut i tex håret. Jag har väl ALDRIG prioriterat min munhälsa eller hygien i sig då man också vart mobbad i många år i skolan och man har inte så där jätte stort självförtroende och man isolerar sig lättare och struntar tillslut bry sig om hur man ser ut. Man ska inte vara den som är den men jag hoppas innerligt att ni som mobbade mig under skolan tänker på det sår ni skrapat upp och vilken påverkan och smärtan som jag genomled pga av er!

Jag vet inte riktigt vem jag skulle vara om jag inte hade min mamma som lärde mig att vara snäll är en bättre väg än att vara en otrevlig person, jag kunde fortsatt i mörkt hål och vart super aggressiv eller otrevligt allmänt. Det sjukaste av allt är att jag kommer ihåg varje mobbares namn och hur deras ansiktsuttryck ser ut än idag. Så tack mor för att du lärde mig att vara en snäll person som inte agerar på mina onda tankar eller känslor utan att jag numera fungerar på ett bra sätt som är bra för mig och alla i min omgivning, jag tackar dig återigen mamma och jag vet att det inte kan vart lätt med en unge med sina diagnoser.

Kolla på mig idag mamma! Jag har ett eget boende och jag har en fantastisk katt och flickvän, det trodde du inte när jag var liten va? Nu jobbar jag mer på att hitta rätt på mig själv känslomässigt och det är en stadig kamp som tär på mig dagligen men speciellt runt dessa högtider, jag vill uppfattas som en snäll person som bryr mig om andra men den bilden har jag inte idag och ljuger om jag säger annat. Jag har valt att skapa en bild av mig som kan vara snäll när det behövs men ändå har den tuffa bilden och inte agera snällt om det verkligen inte behövs. Jag är rädd att denna bilden av mig kommer strypa mig i slutändan och det mörka och negativa kommer vinna i slutet, men jag kämpar på så länge det går och med hjälpen från psykiatrin och andra instanser så står jag kvar på benen idagsläget. Att jag förut har vart snäll och brytt mig extremt mycket mot andra har inte direkt gett mig någon vinst utan jag är den som förlorat varje gång och inte fått något i gengäld.

Sen är det så att jag får tänka extra mycket hur jag pratar när jag är med familjen eller flickvännen så inte hjärnan växlar spår och jag agerar otrevligt mot dom. Men jag är också en människa som kan göra fel och det är något man inte riktigt tänker på i dagens samhälle man skjuter gärna bort den delen.

Jag är i alla fall stolt över mig själv och hur långt jag faktiskt har kommit under alla dessa 29 åren och jag kan nu på senare år ge mig en klapp på axeln och säga ”du har gjort det bra och jag är stolt över dig”. Jag är inte riktigt den som gör det men i praktiken skulle jag kunna göra det!

För att avrunda detta inlägg så vill jag återigen skicka en hälsning till er som har det extra tufft i dessa högtider att även fast livet känns sorgligt och ensamt så finns det människor där ute som tänker på er också! Man behöver inte påskynda en vinst eller definiera stort vad en vinst är för det finns små vinster också som ger samma glädje.

Var rädda om er <3


Nicklas Fox

Nicklas är en 30-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.