Julen avslutades magiskt, även om det bara var en dag

Julen avslutades magiskt, även om det bara var en dag

Vardag

Nu har julen passerat, och vi kan börja se fram emot 2024 samtidigt som vi räknar ner dagarna! Jag har inte blivit anti-jul, men på senare år har jag känt att julafton för oss bara är en vanlig dag och inget annat, kanske något mer fridfullt än andra dagar.

Jag föredrar att inte skryta om vad jag har fått i julklapp, men jag kan säga att jag är väldigt glad över det kors-halsband jag fick. Jag är tacksam för allt jag fick, men halsbandet är något jag har önskat mig länge. Igår fick jag äntligen bära det runt halsen för första gången, vilket var en både sorglig och glädjefylld upplevelse.

Nu har jag Jesus med mig var jag än går

Jag fick även magneter med bilder på mig själv, mina föräldrar och min flickvän, men också min favoritparfym (Armani Code). Så nu kan jag lukta gott och se bra ut, hahaha. Jag känner mig självsäker och stolt med min parfym... av någon udda anledning.

Nu har jag några dagar innan jag återvänder till arbetet på torsdag, innan vi firar nyåret. Att jobba under mellandagarna är ingen börda för mig, tvärtom ser jag fram emot att återvända till min arbetsplats och vara produktiv. Dessutom behöver jag de extra 15 kronorna per timme!

Jag värdesätter även att hålla mina rutiner i schack, då jag märker att mitt välmående och andra aspekter påverkas negativt om de inte följs!

Jag är ändå en person som strävar efter att göra nytta och känna att mitt arbete kommer att leda till något gott i framtiden. Så, att jag går till jobbet med en positiv inställning och engagemang är i längden en vinst för mig.

💭 Reflektioner och Tankar

Vi firar alla julen av olika skäl. Har du någonsin funderat över varför just du firar julen?

För mig har det tidigare handlat om presenter och glädje, men numera handlar det mer om att samlas med nära och kära och njuta av god mat än presenter. Presenter är visserligen roligt, men det kan också vara stressande och skapa ångest om man exempelvis inte har ekonomin för att köpa presenter till sina barn eller sin flickvän.

En perfekt jul för mig är egentligen bara att samlas och njuta av god mat tillsammans med mina nära och kära!

Men nu när nyåret närmar sig, kommer även den traditionella nyårslöftestanken. Jag brukar inte göra några, men i år ska det vara enkelt och jag kommer att fokusera på att må bra och hjälpa någon annan med mina ord. För mig handlar det mer om att sätta mål än att göra löften!

Vad har ni för nyårslöften?

Det är viktigt att tänka och drömma stort, men samtidigt ska man komma ihåg att man har ett helt år på sig att följa sina nyårslöften, och ett år går ganska snabbt. Så, dröm stort men realistiskt och sätt rimliga mål för dig själv!

🦊 Tips från Foxen

Under många år har jag lyssnat på Lindsey Stirling och till och med sett henne live i Stockholm. Varje gång jag hör den fantastiska musik hon framför, får jag gåshud.

Nu när julen närmar sig sitt slut, vill jag dela med mig av en tolkning hon gjort av en populär julsång.

Avslutning

Jag hoppas innerligt att ni har funnit glädje under 2023 och önskar självklart att 2024 kommer att bjuda på skratt, tårar och glädje! Glädje skapas faktiskt inte av hur mycket pengar du har, utan det handlar om vad du gör med det som verkligen räknas!

Med det sagt, önskar jag er alla en god fortsättning och att ni tar hand om er därute! 🦊❤️


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.