Kändis eller kunglighet?

Kändis eller kunglighet?

Övrigt

Jag hade en diskussion med bekanta idag om just kändisar och hur allt verkar kretsa runt dom och deras liv, jag känner väl lite direkt varför och varför ska dom ha en sådan kunglighets titel för? Kan inte tala för alla men i mina ögon så är ”kändisar” vanliga människor med lite mer framgång i deras konst men media målar upp en bild av att dom är kungar eller drottningar och har högt uppsatt makt som vi andra inte uppnått.

Men sen så delas vi in i olika fack beroende på om man tex har en diagnos, sexuell läggning eller hur långt man har kommit i livet och det tycker jag är ett skämt och menar att facken inte är en lösning utan man bör se alla som människor oavsett hur långt i livet du kommit. Varje dag så öppnar man sin favorit tidning och 99% av allt du läser där innehåller någon form av rubrik om kändisar och man ska snoka i deras privat liv och göra en stor och säljande rubrik, det är världen idag mina vänner! Man kan förstå på ett sätt om man är en ”kändis” och syns mycket i tidningar, tv eller på bioduken så är man mer offentligt och såklart måste man tjäna en inkomst men vad händer när ”kändisen” går hem från inspelningen eller intervjun? Jo då är dom precis som oss andra och man lämnar ofta jobbet på jobbet och man ska ha som grundtanke att inte ta med sig jobbet hem, om det finns möjlighet till det såklart. Vad är definitionen av ”kändis?” Jo en kändis betecknar en person är allmänt känd i en stor del av samhället enligt Wikipedia och jag delar inte riktigt den beteckningen utan då kan man fråga sig är tex politikerna kändisar?

Jag kan vara en kändis eftersom jag är en del av samhället och jag bloggar varje vecka, jag tycker att man ska göra om betäckningen och ändra ”kändis” till ett mer neutralt ord som ”kreativ person eller kanske något i stil med välkänd person” men det är min mening. Även vad man själv definierar sig som så har vi i Sverige samma lagar oavsett om du kallar dig ”känd” eller ”influenser” och även om det inte ser så ut i media alltid så är det samma regler som gäller som för oss andra.

Läser mycket på sociala medier om hur folk som bloggar mycket vill se sig som själv som en influenser och hur dom vill både hjälpa till och drunkna i pengar men det ger en helt fel bild av livet och menar därför att man ska sträva efter hårt arbete som kan leda till att du blir en mer kreativ person eller välkänd person istället för att växla in dig i en lögn och ett så kallat ”fack”. Jag har använt ordet influenser förut i min blogg men på senare tid insett att jag hellre vill bli en person som anser sig kreativ istället för att hamna i ett fack.

Min regel och syn på saken för att avsluta detta inlägg är oavsett vem du är så ska du tänka att du är människa och även hur långt du har kommit i livet så handlar det inte om ”fack” eller hur känd du är, gör det du gillar och är bra på! Jag gillar att skriva om saker många inte tänker på och ge tankeställare till mina läsare, det är min nya hobby Hahah.

Med det sagt så önskar jag er en fantastisk bra dag och allt gått framöver.


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.