Lägesrapport 16/11-2022

Lägesrapport 16/11-2022


Hejsan!

Jag har inte skrivit något på några veckor och det är för att jag faller allt mer ner i det svarta hålet och min blogg är ingen negativ livsstils blogg utan mer ett plattform för mående, vardag och annat men inte att sprida en falsk bild av verkligheten!

Jag kan alla fall ge er en inblick i vad som händer med mig för tillfället och det är att jag drar mig allt mer undan från människor och fokuserar inte på att prata med någon om jag verkligen inte måste som i tex jobbet, hemmet eller andra sociala sammanhang där det krävs. Jag har tidigare nämt i min blogg att jag har en mask som jag använder för att verka som en glad och positiv man men den masken börjar nu spricka och med det att jag drar mig undan för att inte visa mig svag. Det är kanske en form av ”machokulturen” som nu igen visar sitt riktiga ansikte men inte den negativa effekten för vänner eller familj utan för mig själv.

Jag var hos psykiatri läkaren i förra veckan och enda sen epilepsi diagnosen har man nu mera sagt nej till att höja antidepressiva då man är rädd att kramptröskeln minskar och kan leda till eventuella anfall i framtiden, jag är inte rädd för döden men förstår att läkaren inte vill höja medicin om det kan skada dom i slutändan men jag måste pröva något det här livet är inte roligt längre. Jag följer ett rutin schema för att hålla mig själv på benen och inte falla ner till det djupaste havet och tar livet av mig och det funkar idagsläget men hur länge då? Sen har jag familj och flickvän så jag kämpar lite extra för dom!

Sen vill jag tillägga att jag är stolt över mina vänner jag har och har haft och innerst inne finns det någon form av ”kärlek” kvar för dom men det går emot min nuvarande levnadssituation och jag fungerar inte på samma sätt som förut. Det är en anpassningsform jag helt enkelt får ta och anpassa mig efter, det gör ont att veta att vänner kommer försvinna ur mitt liv men samtidigt så önskar jag dom all lycka som helst även fast det inte syns!

Kort sammanfattning hur läget ser ut nu och jag hoppas verkligen läkaren gör en annan bedömning ang medicin så jag har mer tid att kämpa och bli bättre. Orken kommer annars inte vara där för evigt tyvärr!

Med det sagt så får ni ha en riktigt trevlig dag. Ta hand om er <3


Nicklas Fox

Nicklas är en 30-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.