Lägesrapport 30/11-2022

Lägesrapport 30/11-2022


Hejsan hoomans

Idag ska jag försöka på mig en mänsklig humansk blogg inlägg utan klagomål och vi får väl se vart det leder.

Min dag är lite lite för ett blogg inlägg så istället tänker jag ge er en helhetsbild på vad som händer och har under tiden från den förra lägesrapporten. Där nämnde jag att jag har haft möte med läkaren och då valde dom inte att höja antidepressiva men det har nu ändrats och jag märker inga större effekt och inga biverkningar idagsläget, vilket man ändå får se som en liten vinst!

Det som fortfarande inte ändrats är mitt sätt att kommunicera med människor muntligt och den egenskapen erhåller ”Ångest Nicklas” och den tänker jag fortsätta med, då "ångest Nicklas" får saker gjorda och bryr sig bara om att få ett arbete klar eller något som kräver min uppmärksamhet. Min mask som jag döljer mina svaghet och psykisk ohälsa växer allt mer starkt och jag kan numera ”spela” och verka ”gladare” utan att någon annan egentligen kan se din inre smärta och det är positivt. Jag får mina rutiner och uppdrag gjorda i denna nya ångest Nicklas formen jag nu strävar efter.

Men även fast jag kan ”spela” eller se ”gladare” ut än förut så har jag ändå valt att sätta ner foten för mig själv och beta av gamla problem och satt igång ett dokument som jag kallar ”regelboken” vars syfte är att lista upp problem som jag har haft en under en längre period och hur man kan gå tillväga för att inte återupprepa sina misstag. Mitt verktyg förr var att behålla tex inlägg, bilder på sociala medier och dylikt som så jag kunde inse mina misstag på det sättet, och efter samtalat med "ångest Nicklas" har jag nu valt att skapa ett nytt verktyg där man börjar rensa kontaktlistan och annat som kan bidra till något negativt, jag vill dock tillägga att allt inte försvinner utan det som jag kan leva utan och vara skuldfri för som försvinner i steg ett, det är trots allt ett pågående arbete i verktyget. Haha.

Jag sa i början av inlägget att ”Idag ska jag försöka på mig en mänsklig humansk blogg inlägg utan klagomål och vi får väl se vart det leder.” Vilket jag inte lyckades med så därför skapar jag en ny rubrik nedan som kallas ”positiva hörnan” där jag skriver om saker som jag ser fram emot

Positiva hörnan:


Jag ser fram emot julen och ”jullovet” då finaste kommer på besök och firar både jul och nyår, vilket är speciellt roligt! Längtar verkligen att ses igen och träffa djuren. Jag är också positiv till att jag fick läkaren att tänka om ang höjningen av antidepressiva även jag fick använda mer energi än väntad.

Jag har inget mer som är positivt för tillfället utan jag känner att det jag skrivit är en bra början. Innan jag avslutar vill jag tillägga åter igen att ”Ångest Nicklas” har många egenskaper som är bra för åter ubyggnanden av min framtida jag och jag tar med mig dom egenskaperna medans jag jobbar med min psykiska ohälsa. Med det sagt det är vad vi själva skapar och med det så önskar jag er en bra dag.

Ha det bra <3


Nicklas Fox

Nicklas är en 30-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.