LEVEL UP!

LEVEL UP!

Vardag

Wow... helgen gick fort och jag är numera ett år äldre än förra veckan. Nu är man ett steg närmare pensionärsrabatten på Skansen! Woop Woop!

Födelsedagen och resterande.

I lördags firade jag min 31:a födelsedag. Utsidan känns fortfarande ung, men inombords börjar jag känna mig äldre. Det slår mig allt mer att jag inte längre hänger med i dagens ungdomars takt. På ett sätt är detta en lättnad – en frälsning från att ständigt jaga de senaste trenderna. Samtidigt är det en börda, ett tecken på att jag glider ifrån en värld som en gång var min egen.

Kampanj- arbete innan EU- Valet

Jag ser inte riktigt nöjet i att fylla år, så jag behandlar dagen som vilken annan dag som helst. Trots det blev lördagen speciell på grund av kampanjarbetet med Liberalerna inför EU-valet. Det var många givande samtal med personer från olika partier, vilket bidrog till en trevlig stämning – något jag alltid uppskattar. När man är ute och kampanjar märker man att det inte är så många som vill stanna och diskutera politik; de flesta är på väg någonstans, oftast för att handla. Det finns en viss irritation hos folk när partier kampanjar, men vi som är ute kan hantera ett 'nej' och vi önskar då personen en fortsatt trevlig dag.

Om jag ska vara helt ärlig så är jag osäker på vem jag ska rösta på i personvalet till EU-valet. Valet står mellan två liberaler: Karin Karlsbro och Anna Maria Corazza Bildt. Inom min kommun pågår också en folkomröstning om vi ska behålla den nuvarande strukturen för hemtjänsten. Här vet jag att jag kommer rösta 'JA'. Mitt beslut grundar sig inte bara på partilinjen, utan även på min önskan om att minska oroligheterna för de äldre som nyttjar hemtjänst idag.

Efter det politiska

Efter det politiska engagemanget åkte jag hem till mamma för att träffa vår energiska katt, Asta, som alltid är full av liv. Middagen bestod av utsökt dansk smørrebrød, och det var verkligen supergott! Därefter bjöd mamma på en dansk alkoholdryck som heter 'brandbil'. Det var första gången jag prövade den, och den var fantastiskt god.

Kvällen blev lugn, och mamma och jag spenderade tiden med att titta på serien 'The Chosen'. Serien har blivit en riktig nagelbitare, och vi kompletterar tittandet med bibelläsning för att fördjupa upplevelsen. Jag sov ovanligt gott den natten, hela natten igenom, vilket är en lyx eftersom jag vanligtvis vaknar ett par gånger för att gå på toaletten eller för att jag är törstig. Kanske är det en förmån som kommer med åldern, vem vet, haha!

Jag fick många fina presenter, men en som verkligen stack ut var en fysisk Bibel. Jag har tidigare bara haft den i digital form, så att få en slimmad version med både Nya och Gamla testamentet var precis vad jag hade hoppats på. Jag har redan börjat läsa Moses böcker i Gamla testamentet. Det är en hel del namn att hålla reda på jämfört med Nya testamentet, men jag gillar utmaningarna det för med sig.


Slutord

Trots en viss känsla av att vara gammal på insidan, inser jag att åldern faktiskt inte spelar någon större roll så länge vi känner inre frid. Vägen till denna frid varierar från person till person, men jag tror att om vi följer de tio budorden, så är vi på god väg.

Som jag ofta säger, vi är alla människor oavsett vad – och det är något som inte kan tas ifrån oss!

Med detta sagt, önskar jag er alla en fortsatt trevlig vecka och hoppas att solen lyser starkt snart. Det är dags för den att ta en välbehövlig semester till Europa nu! ☀️


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.