Min fastande resa mot att nå min drömvikt och självbild - sammanfattning av veckan

Min fastande resa mot att nå min drömvikt och självbild - sammanfattning av veckan


Hejsan!

Jag kan bara sammanfatta tisdagen och onsdagen i veckan, eftersom jag postade ett inlägg på måndagen. Just nu befinner jag mig i ett tillstånd av fastande mage, vilket jag har gjort sedan lunch den 4 april. Det har nu gått sammanlagt 36 timmar, fram till ikväll kl. 23:28. Trots att jag har fastat så länge, känner jag mig bra och har inte märkt av några ovanliga effekter.

Jag har som mål att nå en vikt som känns rätt för mig och skapa en positiv självbild av min kropp. Detta är en pusselbit som saknas i mitt liv just nu. Jag strävar efter att vara relativt smal och känna en säkerhet både i min kropp och i min psykiska hälsa, men just nu saknas den riktiga balansen, vilket är smärtsamt.

För närvarande väger jag ungefär 86 kg, vilket kan anses vara "normalt", men mitt mål är att väga runt 68-70 kg, vilket jag gjorde år 2020. Då kändes det som att leva på en enhörning som svävade på en regnbåge. Men jag tänker fortsätta fastan och komplettera med fysisk träning så blir det säkerligen bra i slutändan.

99 kg till 68,9 kg på 428 dagar

Igår köpte jag ett "pröva på" kort på gymmet för 100:- vilket var billigt för obegränsad träning i en månad. Eftersom jag har haft epilepsianfall i perioder, har jag inte kunnat prestera så bra som jag brukar vilja så därför vill jag pröva innan jag ansluter mig fullt ut. Så ett steg framåt i rätt riktning!

I tisdags hände inget särskilt förutom att jag sov länge och vaknade sent. Under dagen blev jag arg på en grupp ungdomar som kastade snöbollar mot mig och husen samt uppträdde respektlöst. Därför skrev jag en uppmaning till föräldrarna & rektorn i mail och på en Facebook-grupp och fick både extremt och positivt bemötande. Jag sa till ungdomarna och tänker inte sänka mig till deras nivå eftersom jag inte ser det som mitt ansvar.

Resten av veckan kommer att vara fylld med arbete och jag kommer även att ha besök av min fantastiska flickvän. Det ser jag verkligen fram emot och det ger mig också en chans att öva mina kockegenskaper lite extra 😅. Trots att mina matlagningserfarenheter kanske inte är så omfattande, tänker jag använda min airfryern som mitt främsta vapen i köket. Jag har redan provat att laga goda pommes med den, så jag tror att det ska gå bra. Det ska bli kul att experimentera lite med matlagning och se vad mer jag kan skapa! Man måste ju våga leva lite farligt ibland, eller vad säger ni?

Många som känner mig vet att jag har ADHD vid det här laget och min hjärna spinner numera på helvarv när det kommer till nya tatuerings förslag och har skapat en hel del förslag allt ifrån texter till bilder och hjärnan hinner inte bearbeta allt jag tänker på. Men det blir fas två att faktisk välja ut motiv och allt från mina förslag och spara pengar till att fullfölja mina ideér.

Jag märker nu att min hjärna börjar bli trött och det är dags för mig att avsluta detta inlägg innan jag blir alltför utmattad 🫠. Jag önskar er alla en fantastisk dag och hoppas att ni tar väl hand om er själva och varandra. Kom ihåg att imorgon är en ny dag och det finns alltid möjlighet till förbättring. Tappa aldrig tron på dig själv och dina drömmar, för med mod och uthållighet kan du uppnå allt du vill. Ha en underbar dag och fortsätt att sträva efter det som gör dig lycklig!

.


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.