Minimalistisk onsdags-blogg

Minimalistisk onsdags-blogg

Övrigt

Hejsan svejsan! Vilken vecka vi har haft med läskiga rubriker i tidningarna!

Reflektioner kring aktuella nyheter.

Överbefällhavaren Micael Bydén ändrar tonen

Vilken vecka vi har haft! ÖB har ändrat tonen och sagt att vi ska vara förberedda på ett eventuellt krig, men betyder det att det kommer ett krig mot Sverige? Risken har funnits ända sedan Ryssland gick in i Ukraina, och det jag tror Micael Bydén menar är att läget inte blir bättre, och vi måste förbereda oss med mat, ljus, filtar med mera. Men vi måste också förändra vårt tänkande och inte vara så naiva och ignorera risken.

Det har nu blivit vanligare att inkludera unga människor i värnplikten, och det är inte frivilligt. Om man uppfyller kraven för att klara försvarsmaktens tester, förväntas man att genomföra värnplikten. Detta är positivt eftersom en militär karriär kan erbjuda många människor en meningsfull sysselsättning under resten av deras liv och ger dem ett tydligt syfte.

Sverige behöver fler militärer, och även om vi säkerligen kan räkna med stöd från våra skandinaviska grannländer, räcker inte deras hjälp ensam. Det är viktigt att vi kan förlita oss på svenska militärstyrkor som kan agera på svensk mark när det behövs.

Man förstår såklart att många är rädda, men jag är ingen expert inom området. Jag tror att vi kan vara lugna utan panik, men det är viktigt att vara försiktiga och ha medvetenheten om situationen med oss. Jag gillar inte heller tanken på krig, men jag vet att jag är bättre förberedd om jag har tanken i huvudet innan krig eventuellt når Sverige.

Ewa Stenberg: Krigsretoriken skakar om – och väcker frågor
SÄLEN. Regeringen och ÖB larmar om att Ryssland kan komma att anfalla Sverige.

Anders Behring Breivik väcker stämning mot den norska staten.

Anders Behring Breivik, som dömdes för de fruktansvärda terrorhandlingarna på Utøya 2011, har stämt den norska staten för brott mot mänskliga rättigheter. Han hävdar att hans isolering och begränsade möjligheter att umgås med andra människor är orättvisa. Det är provocerande att se en dömd terrorist framföra sådana krav, särskilt när man betänker det lidande och de förluster han orsakat. Även om det är viktigt att rättssystemet behandlar alla ärenden med allvar och rättvisa, finns det en förhoppning om att hans ansökan avslås, med tanke på att han redan har relativt privilegierade förhållanden i fängelset jämfört med många andra intagna.

Breivik riktar ny stämning mot norska staten
Anders Behring Breivik, 44, – som i juli 2011 dömdes till 21 års fängelse efter massmordet på 77 personer i Oslo och på ön Utøya – har…

Glada Nyheter!


Robert adopterade fem syskon - så de inte skulle skiljas åt

Den här nyheten är verkligen upplyftande och berör hjärtat! Robert, som själv placerades i fosterhem vid 12 års ålder och blev tvungen att skiljas från sina åtta syskon, har nu adopterat fem syskon för att förhindra att de skiljs åt. Vilken fantastisk handling av en otroligt generös person!

Robert, 29, adopterade fem syskon – så de inte skulle skiljas åt: ”Fantastiskt”
Robert Carter blev placerad i fosterhem när han var 12 år gammal och tvingades separera från sina åtta syskon. Det ville han inte skulle hända med den här famil

Uppdateringar på bloggen:

  • För närvarande arbetar jag med utformningen av ett veckovis nyhetsbrev som kommer att distribueras varje onsdag. Jag håller på att färdigställa mallen och kommer att hålla er informerade om när det första nyhetsbrevet är redo att skickas ut!

Det blir en lugnare onsdag idag med mindre innehåll. Detta avslutar dagens inlägg. Ha en trevlig fortsättning på dagen!


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.