Mitt blogg mål & vad jag tycker du skall göra om du vill blogga i 2022!

Mitt blogg mål & vad jag tycker du skall göra om du vill blogga i 2022!

Tips

Vad är egentligen mina blogg mål? Mina blogg mål är ganska simpla! Att erbjuda mina läsare en snabb plattform som är fri från spam och reklam, som för övrigt tar upp massvis med utrymmen. Jag är som sagt inte ute efter att tjäna pengar på bloggen för då försvinner liksom friheten att skriva vad jag själv vill.

Vill jag skriva om något politiskt, mående eller  --  the hell -- vardag så har jag den möjligheten då jag inte gillar idén att stå bakom något stort företag som dirigerar vad jag ska skriva och locka in fler läsare varje månad. Jag gjorde på min förra blogg reklam för något el-bolag och det kändes kul för stunden att göra reklam för ett företag och sedan få betalt för det såklart. Men nu har jag lärt mig att pengar inte är allt och om jag väljer att göra reklam för något så ska det vara företag jag vill göra reklam för och inte på prakad av någon reklam byrå.

Jag ser min blogg lite som Aftonbladet fast blogg form och inte så mycket mord, naturkatastrofer eller nya mutationer i covid-19. Vill tilägga att min blogg strävar efter minimal och njutbar läsning, vilket i praktiken menas att det ska inte finnas för många alternativ med sidor eller knappar utan det ska vara enkelt att läsa min blogg.

En av anledningarna till varför jag valde Ghost och inte andra stora bloggplattformar som WordPress, blogg.se eller Nouw är för dom har alldelse för mycket reklam och för mycket möjligheter som tex tillägg som gör olika saker för sidan. Ghost har också tillägg om man nu vill använda det men inget som egentligen behövs om man inte bedriver t.e.x. e-handel.

Vad jag tycker du skall göra om du vill blogga i 2022!

Ska man blogga idag och vill komma undan stora kostnader eller vill ha det gratis rekommenderar jag tex Nouw eller blogg.se som är gratis med begränsningar som t.e.x domän namn och teman. Rekommenderar starkt att man kör en egen webhotell och domän för att maxa blogg upplevelsen. Visst det är en aning svårare och kostar en aning men webbhotellen har gjort det enkel att installera CMS (T.e.x WordPress) ofta är det bara klicka på installera WordPress och sen är det klart.

Börja med att blogga för det är roligt och du har något att dela med dig av och inte för att bli känd på en natt.

Slutord:

Vad du än väljer för plattform att blogga på så kommer det gå bra om du uppdaterar bloggen i jämna mellanrum och inte lägger fokuset på att bli känd. Visst kan din blogg få massvis med läsare men du ska skriva för att det är roligt och inte i första hand för känddiskapet. Kommer länka några bra webbhotell nedan som ni kan kolla om ni vill ha billiga och bra webhotell med ert egna domän namn.

Oderland är min to-go webhotell! Har dock bara domän namnet nicklasfox.se där och jag måste säga att deras support är grym! Relativt billiga också.
https://www.oderland.se

Inleed är också en grym Svensk webhotell som har otrolig bra support!
https://inleed.se

Det är dom två jag rekomenderar! Jag vill säga att försök avstå billiga hotell som one.com eller Binero, för dom är sketchy och har inte så bra support som oderland eller inleed har.

Med det sagt så avslutar jag denna blogg för idag <3 hoppas ni fann något nöje i den. Allting gott.


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.