Mitt sökande i livets alla frågor

Mitt sökande i livets alla frågor

Vardag

Igår så var jag och mamma på gudstjänst i Nynäshamn Kyrka och jag måste säga att det var väldigt fint med både musiken och orden från prästen. Jag är troende men en tyst troende och jag tror men följer inte med varje gång på gudstjänst eller andra kristliga aktiviteter.

En slösande man

Idag var jag och kollade på Samsung Galaxy Z Flip 5 och det är en väldigt fin telefon med coola funktioner, ska inte ljuga man blev lite sugen på att köpa en men avstod eftersom jag har en relativt ny telefon och ska inte vara slösaktig med pengar jag ändå inte har. Det är en svårighet jag fortfarande tampas med och det är riktigt irriterande. Men det verkar ha ramlat ner en polett då jag nu tar sparande av pengar på ett större ansvar och har i nuläget kommit till att spärra Klarna fakturor och sparar undan pengar på ett sparkontot.

Hade jag kunnat prata med mig själv så hade jag nog sagt följande:
”Nicklas sluta ha en guldsked i munnen och väx upp!”

Jag behöver inte ha det som alla andra har och behöver inte ens jämföra mig med andra i dessa banor. Jag har tak över huvudet, familj och flickvän, vafan har jag att klaga över? Rikedomar betyder inte i helhet att man står över människan som är mindre lyckade utan jag tror att rikedomar skapar hopp och möjligheter men inte mer än så!

Jag vill bygga en framtid där jag klarar av ekonomisk trygghet och det är mitt enda mål i dagsläget! Inte att jag behöver miljoner på kontot utan att jag vet att jag kan fortsätta ha tak över huvudet och mat i kylskåpet och inte leva på andras pengar. Jag är trött på det momentet av mitt liv, jag vill och ska stå på egna ben i framtiden! Det är skam att leva på andras pengar och man påminns om det VARJE dag. Hela min familj har på något sätt klättrat i arbetslivet förutom jag och det är knepigt att erkänna det men så är det, jag har prövat och har bara haft en anställning och det var på Dressmann inne på Götgatan och det var dock en ”behov anställning” men ändå en anställning. Jag tjänade inte mycket men det var en lön jag fick jobba ihop och fick ändå glädje av det.

När lönen kom!

Nu lever man som sjukpensionär och det är inte fett då jag känner att jag kan mera och känner mig inte bekväm med bidrag när jag ändå har drivkraft kvar.

Men ekonomin kommer bli bättre, att GE UPP är inte ett alternativ för mig!

Att hitta sin grej!

Planen som den ser ut nu är att förmodligen att spana på att starta upp ett företag men då krävs det en plan vilket inte riktigt finns, i alla fall inte en färdig än! Det eller att jag vill utbilda mig men jag börjar bli till åren och har svårt att hitta studiero utan jag riktar spotlighten mot företagande. Kanske frilansare är min niche jag har gjort det förut och tjänat som mest kanske 800 ~ 900 svenska kronor via Fiverr.

Jag har vissa hinder och svårigheter jag måste få klarhet på innan jag faktiskt tar steget över tröskeln och skapar ett företag. Den ekonomiska delen ska falla på plats någorlunda innan jag ens tänker tanken på att gå vidare med något som kan påverka framtiden.

Bara framtiden vet vad som kommer ske och ingen annan!


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.