Mot Skåneland!

Mot Skåneland!

Vardag

HJÄLP! Jag ska snart iväg till Danmark och jag är absolut inte ens redo med packning och sånt men som tur är det något jag klarar att packa på en kväll, så cirka nån gång ikväll!

Men turen är inte förrns på tisdag morgon och det ska bli så skönt att komma ifrån Nynäshamn, ni kan nog inte ens förstå eller känna den känslan som jag upplever över att komma bort ifrån hemkommunen. Jag ska besöka alla olika upplevelser som går i Aarhus som butiker, "Den gamle by" och såklart restauranger och hinna träffa familjen och besöka mormor på kyrkogården. En hel del ska göras och jag ska pressa in det på åtta dagar men med bil eller kollektivtrafiken så går det som på smör och jag tror inte jag behöver stressa utan bara planera dagarna rätt, vilket inte är min starkaste kunskap men men.

Men det bästa är att jag får skjuts hela vägen ner till Danmark men måste utsätta min fobi på vägen hem då jag ska åka x2000 hem från Malmö till Stockholm. Får dock se om tågen går som dom ska eller om alla tåg är inställda p.g.a. strejk eller löv på spåren hahah. Men har jag snus, Nintendo Switch och mina hörlurar så kommer allt säkerligen gå och min fobi utsätts för vältalande träning, just ja köper en magsafe powerbank från Anker så kommer också ha ström om tågens el-uttag inte fungerar. Ungefär som Stig Helmer fast med tåg och buss då!

Sista gången jag var i danmark var för typ fem år och det är dags att komma ner på en "Skåne" turné och träffa min morfar och resten av familjen innan det är för sent. Det är mest mamma som har kontakten kvar med dom och när mamma går bort nån gång långt fram i framtiden så kommer kontakten brytas då jag inte har samma knutning som mamma har med den danska släkten. Ska bli riktigt roligt och se om mormar eller som jag kallar han "købmanden".

Min morfar Kaj!

Jag kommer ha med mig laptopen så jag kan fortsätta arbeta med visual studio code och jag kan fortsätta träna css, HTML och JS. Just nu är det mycket små uppgifter med css och allmän design som gäller för *kommande* föreningen och även fast det är plågsamt att designa och koda så finner jag något slags nöje i det och känner mig stolt när jag lyckas med simpla saker. Men det blir som sagt många moment det tar mig ca en dag innan jag växlar över från svenska till danska, sen ska man spara surf på mobilen då man är begränsad till 30 gb i utlandet plus programmering och vara social! Det är som att vara på en studentfest.  

Jag ser fram emot resan och jag ska försöka ge 110% för en lugn semester och bara njuta av danmark och dess kultur. Med det sagt så får ni ha det så bra och var rädda om er alla <3

Jag håller er uppdaterade på resans gång! <3


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.