Högerextremist skandalen i kommunen

Högerextremist skandalen i kommunen

Övrigt

💡
Detta är en insändare som skulle till Nynäsposten men texten var för lång och jag valde att publicera denna här istället. Jag nämner inte personens namn här utan jag håller mig till ord istället och sen finns det en länk till expressen som i sin tur namnger personen.

Jag heter Nicklas och idag tänkte jag lyfta den heta snackisens i Nynäshamn just nu och det är ”högerextremist skandalen i kommunen”, snällaste ordet jag kunde formulera mig i.

Ni som inte känner mig kan se mig som ett spöke från Charles Dickens ”en julsaga (a Christmas carol)” som kommit inte för att visa det förflutna utan jag kommer istället med råd hur jag hade hanterat situationen om jag var i samma sits. Man väljer såklart sina egna beslut och gör det man tror är bäst för sig själv! Denna politiker har ju faktiskt gått ut med information offentligt att hen har haft ett förflutet i den nazistiska rörelsen och att du nu ”kämpar mot nazism och rasism” och nu har du ett perfekt tillfälle som vilde i kommunfullmäktige att visa det och visa att du lagt ditt ”gamla liv” bakom dig.

Jag tror dom allra flesta kan förbättras om man bara vill men då måste man se sitt förflutna och faktiskt tala om det mer öppet speciellt om man sitter som folkvald politiker. Jag är inte aktiv politiker idag men jag är idag Socialdemokrat men när jag var mindre var jag Sverigedemokrat då jag inte var politisk insatt som idag och jag trodde på fullaste allvar att dom var lösningen på ett bra Sverige! Jag vill påpeka att jag inte säger att alla som är SD:are är nazister utan dom har en skakig förfluten det har dom, men dom var otroligt duktiga på prata och förklara på ett sätt som inte andra partier kunde runt den tiden.

Däremot ska jag påpeka att skulle man granska alla politiker skulle vi säkert kunna hitta smuts från det förflutna på väldigt väldigt många! Men det sker ofta mer granskning bland Sverigedemokrater då deras förflutna inte är en magisk sagovärld direkt och jag tror anledningen till att man granskar dom mer än andra är för att vi sett flera fall där nazistiska händelser har skett.

Jag välkomnar dock Patrick Isestad (S) förslag att man bör säkerhetspröva kommunstyrelseledamöter då känslig information som rör kommunens befolkning kan påverkas negativt om det kommer i fel händer.

Men vad hade jag gjort i din sits? Det är en svår fråga men jag hade nog börjat med brutit kontakten med alla i en rörelse som inte har en god ton mot människor i lag och sen hade jag vart ärlig om mitt förflutna i stället för att gömma det och hoppas det försvinner med tiden för sanningen är att vi näst intill aldrig glöms av vårt förflutna men vi kan alltid lära oss av våra misstag och gå mot en förbättrad version av sig själv i framtiden. Ska tillägga att du nu är mera öppen om ditt förflutna och det är bra, där kan vi alla lära oss mera av.

Jag hade nog också tänkt ska jag sitta kvar i kommunfullmäktige trots allt så hade jag sagt vet du vad det här är en helt ny Nicklas som nu bedriver politik för ”alla lika värde” istället för att gå tillbaka i tiden och tänka att mitt förflutna är det som driver mig nu, för så är det verkligen inte utan den är den du är nu som räknas och du sa till Expressen att det är ”ditt gamla liv” och att du nu ”kämpar mot nazism och rasism” och det är bra jag är glad att du nu gör det men det sätter lite press att faktisk ta fram olika förslag bla som påverkar det och sen får man köra på så gott det går.

Jag har dock pratat med dig vid flera tillfällen förut och du är en riktigt snäll person som ändå brinner för att Nynäshamnare ska ha det bra, ingen tvivel om det men det är aldrig försent att ändra sin bild och fokusera på ”alla lika värde” och jag önskar dig därför all lycka till oavsett.

För att avsluta så gör alla fel nån gång i livet och du gör ju såklart vad du än känner för! Jag menar vi är trots allt människor och det kan man inte ändra på. Haha.

Vi människor är lätta på att döma en människa i helhet utan att tro på förbättring. Denna insändare är egentligen inte till för att ”läxa upp någon” eller så men mer för att ge er en tankeställare att man måste se båda bilderna innan man dömer en människa för misstag från förr.

💡
Detta är mina råd och detta är hur jag skulle agerat om jag var i samma sits som denna politkern är! Jag är verkligen inte expert och mycket möjligt inte påläst i allt det senaste kring fallet men jag har gjort min research på det mesta men kan ha fel på saker. Mänsklig faktor! Jag är inte här heller för att skapa vänner/fiender via min blogg utan jag är för att förmedla det jag känner för! 😏


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.