Rutiner, spel och sandlådepolitik

Rutiner, spel och sandlådepolitik

Vardag

Hejsan Svejsan! Det var inte igår.

Jag har inte riktigt haft någon motivation till att göra saker i huvudtaget sen jag kommit hem från semestern i Danmark utan det har mer vart en slags kamp att hitta tillbaka till mina fungerande rutiner igen. Jag tränade igår efter jobbet trots att det var utmanande för sinnet. För närvarande renoverar de omklädningsrummen, vilket innebär att jag måste byta om på jobbet och sedan träna innan jag går hem.

En skadlig ny rutin har blivit att spela sent på kvällen när jag kommer hem och är färdig med tex hushållssysslor och det är inget farligt med att spela tv-spel men problemet är att jag spelar "The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom" vilket leder till att jag startar runt 20:3o och spelar till typ 23:45 och det är en timme senare än läggdags vilket sabbar min rutin för sömn och påverkar min dag negativt pga att man är extremt trött. Nu när jag är gammal känner jag inte riktigt att jag har tiden att sitta ner och faktiskt ta det lugnt då det är något som prioriteras först eller att alla vill vara social på kvällen, vilket inte är något fel men standarden inom mina kretsar är att folk vill att man svarar direkt och ignorerar sitt privatliv.

För att summera det i en bild, så är detta det närmaste jag kan komma!

Idag har vart en rätt tuff dag då mitt huvud har känts väldigt tungt alltså ingen smärta utan det har känts "tungt", nästan som att ha en ankare lastad i huvudet. Men det kanske berodde på att jag la mig sent och somnade riktigt sent vilket ledde att jag säkerligen fick för lite energi och allt var 100% på jobbet medan hjärnan kanske gick på 25% av kapaciteten. Vad det än nu var som utlöste det så hoppas jag att sömnen i natt kommer vara betydligt bättre! 😅

Sen har det vart otroligt mycket politiska debatter i min närhet och det har mest vart det vanliga gnället "Vänsterns fel eller Högerns fel" och det var en hel del "Internet-politik" som skiljer sig från det "Riktiga politiska systemet"! Med internet-politik menar jag att man sitter i grupper på Facebook och "skyller på alla andra utan att faktiskt lyfta en politisk fråga utan det kan vara t.e.x "Alla på vänster sidan vill låsa in barn", att man drar alla över an kam och ser sina partiledare som någon slags "GUD" som har svar på allt och talar för alla inom sitt parti men vi vet att det är en fet lögn, eller jag hoppas många förstår att det inte riktigt är så i helhet. Jag kan säga att jag är Socialdemokrat och jag håller med i många frågor som partiet bedriver men i vissa frågor står jag otroligt långt från partiets politik som tex "Cannabis" frågan. Men jag känner inte att diskussionerna man har med bekanta ger mig något då det antagligen blir propaganda för högersidan och hur "ALLT" som går dåligt är "vårat fel", liknar mer en sandlåda än det riktiga politiska systemet från både högern och vänstern.

Så antagligen en faktor som bidragit till min "tunga ankare i huvudbagaget." Men nu ska jag ta och fortsätta dagen med ett varmt bad 🛀 där kan man nästan aldrig slå fel.

Ha det så bra och jag önskar er en fin helg! ❤️


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.